Okolo tří set firem a vystavovatelů ze čtrnácti zemí se o uplynulém víkendu představilo na veletrzích módy Styl a Kabo na Brněnském výstavišti. Kromě vystavených exponátů byl největším lákadlem samozřejmě doprovodný program se spoustou módních přehlídek.

Zástupci módního průmyslu z celého světa se už tradičně v únoru schází na brněnských módních veletrzích. Na jednotlivých expozicích mohli odborníci i široká laická veřejnost zjistit, kudy se ubírá a hlavně kam směřuje paní móda. Od večerních rób, přes oblečení pro volný čas až po veškeré doplňky. Renesanci v poslední době zažívají například klobouky, pánské i dámské. „Za první republiky klobouk byl prostě povinnost. To bylo jako součást osobnosti toho člověka," říká Alen Duvnjak, výrobce a prodejce oděvních doplňků. "Dneska zaplaťpánbůh, už se to vrací. Ale vrací se to v tom, v čem jsme vynikali. My jsme kdysi dělali hrozně dobré klobouky, vracíme se k tomu a já jsem za to nesmírně rád.“ 

V pavilonu „V“ vystavovali výrobci obuvi a jako každý rok i letos zde byly oceněny ty nejlepší dětské boty certifikátem kvalitní a zdravotně nezávadné obuvi „Žirafa“. A jak módní hity vypadají, když si je obléknou krásní mladí lidé, to už se návštěvníci mohli přesvědčit na řadě módních přehlídcek.

Na další díl veletrhů Styl a Kabo, tentokrát ten letní, si zájemci musí počkat až do srpna.