Horké chvíle zažila třiašedesátiletá žena z brněnských Chrlic, když vařila oběd. „Kuchařka si zřejmě chtěla jen na chvíli odpočinout. Jenže na obsah pánvičky na plotně zapomněla a jídlo posléze začalo hořet a pořádně kouřit,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Na dým valící se z okna upozornila všímavá svědkyně. K bytu to měla nejblíž hlídka z chrlického dálničního oddělení. „Policisté nejdřív museli vykopnout vstupní dveře do bytu a kouřem přiotrávenou omdlévající ženu vytáhli do bezpečí na balkón. Sami se také notně nadýchali kouře. Jeden z nich si pak při vykopnutí dveří navíc poranil nohu,“ upřesnil mluvčí.

V té chvíli už na místo přijeli i hasiči a záchranáři. „Ošetřili jsme ženu, která se nadýchala zplodin, poskytli jsme jí kyslíkovou terapii a převezli na interní oddělení do Fakultní nemocnice u svaté Anny,“ sdělila mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová. Kyslík dostali i policisté a sanitka je pak odvezla do Vojenské nemocnice v brněnských Židenicích.

Hasiči silně zakouřený byt odvětrali. Pohotové strážce zákona i seniorku už podle Maláška pustili z nemocnice do domácího léčení.