Právě skončený víkend byl konečně slunečný a příznivé teploty vylákaly na silnice příznivce motorek. V Jihomoravském kraji jich několik havarovalo a k nehodám vzlétal vrtulník. Tragicky pak skončil nedělní střet motorky s dodávkou kousek od Slavkova.

Nehoda se stala v neděli kolem 16:00, na místo letěl vrtulník, ale řidič motorky zraněním na místě podlehl. Silnice I/50 byla v místě nehody neprůjezdná, policisté dopravu řídili kyvadlově. Podle prvotních informací řidič dodávky z neznámého důvodu přejel do protisměru, kde se střetl s motorkářem.

Větší štěstí měla mladá motorkářka, která se svým strojem havarovala v neděli dopoledne kousek od Břeclavi. "Pravděpodobně při předjíždění dvou vozidel nezaregistrovala, že jedno auto odbočuje a takzvaně motorku položila na zem, aby zabránila střetu. Dechová zkouška byla negativní. Dopravní potíže nehoda nezpůsobila," sdělil policejní mluvčí Petr Vala.

Po poledni pak havaroval motorkář u obce Citonice na Znojemsku. Také pro něj přiletěl vrtulník a dopravil ho do znojemské nemocnice se středně těžkým zraněním. Vrtulník pak pro zraněného motorkáře vzlétal ještě krátce po 15:00 do Doubravice nad Svitavou na Blanensku, kde se motorkář střetl s osobním autem, ale podle záchranářů nebyla zranění nakonec tak vážná a leteckou pomoc odvolali.