Brno bude opět centrem největší brazilské události v České republice. Letošní čtvrtý ročník Brasil Festu vypukne již dnes a potrvá do neděle. Symbolika čtyř dnů a čtyř pódií v hlavní festivalový den naznačuje, že tento ročník bude opravdu speciální, informovala zpravodajský portál BRŇAN Jitka Valášková.

Festival startuje čtvrteční akcí, a to u příležitosti vernisáže výstavy Jiřího Králíka s názvem „Česká stopa brazilská“ v Zona Iberoamericana. Návštěvníci budou mít možnost nahlédnout do života brazilských osobností s českými kořeny. O den později se mohou návštěvníci těšit na koncert jednoho z nejvýznamnějších klasických kytaristů současnosti, Fabia Zanona, který proběhne v Červeném kostele.

Pátek nabídne párty v klubu První Patro s vystoupením dvou brazilských hvězd – Lia de Itamaracá a Vando Oliveira

V sobotu bude centrum města Brna oživeno karnevalovým průvodem s více než stovkou bubeníků, desítkami tanečnic včetně Thai Rodrigues (královna karnevalu v Riu de Janeiru 2022) a alegorickým vozem. Po průvodu následují koncerty a show domácích i zahraničních umělců na čtyřech pódiích. Hvězdami tohoto dne jsou Flaira Ferro, Da Cruz,Thabata Oliver.

Třešničkou na dortu a hlavní hvězdou večera bude zpěvák a skladatel André Rio, který představí rytmy z Pernambuca a severovýchodní Brazílie společně s dalšími vynikajícími brazilskými muzikanty

Jeho vystoupení slibuje nejen rytmus a krásné melodie, ale také silnou interpretaci deseti muzikantů, což návštěvníky láká na velkou nálož energie. V nabídce pochopitelně nebude chybět tradiční jihoamerická gastronomie, včetně nabídky vegetariánských a veganských variant.

V neděli se akce přesouvá do parku Lužánky, kde budou probíhat další koncerty a workshopy pro děti i dospělé. „Těšit se můžete na capoeiru, jiu-jitsu, bubenickou i taneční sambu a mnoho dalšího,“ uvedla Valášková.

Celkově bude Brasil Fest Brno 2023 nezapomenutelným zážitkem plným tance, hudby a exotické atmosféry, který propojí českou kulturu s bohatstvím brazilského dědictví. Více informací o aktuálním programu i novinkách najdete na oficiálních webových stránkách festivalu ZDE  nebo na sociálních sítích @brasilfestbrno na Instagramu a Facebooku.