Diváci z moravské metropole uvidí jako první nejnovější komedii Rudolfa Havlíka Franta mimozemšťan. Snímek režiséra divácky úspěšných filmů Po čem muži touží 1 a 2 a Ostrov totiž už ve čtvrtek 1. února přiletí do brněnského Cinema City Velký Špalíček. V hlavní dvojroli se představí Jakub Prachař, v dalších rolích se objeví řada oblíbených herců, například Tereza Ramba nebo Jiří Langmajer. Klíčovou roli v příběhu hraje ikonické brněnské místo – orloj na náměstí Svobody. Film bude celoplošně uvedený do kin 8. února, sdělila v tiskové zprávě mluvčí TIC Brno Hana Bánovská.

Ve filmu si zahraje ikonická brněnská plastika

Filmová kancelář Brno Film Office je už sedm let klíčovým partnerem pro filmové produkce a přípravy natáčení v regionu a nechyběla ani u filmu Franta mimozemšťan. „Režisér do scénáře napsal „roli“ jedné z ikonických brněnských plastik. Díky pomoci všech se nám podařilo dané scény, které jsou velmi trikově náročné, natočit. A nebylo to zrovna jednoduché. Točili jsme v noci, používali jsme hlučné vzduchové ventilátory, jeřáb na kameru a lampy – ale díky shovívavosti všech, se natáčení zdařilo,“ uvedla producentka Dana Voláková.

Návštěva z kosmu je tady!

„Jsme ve vesmíru sami? A co když se náhodou ocitnou mezi námi?“ ptají se autoři komedie, která vysílá hrdiny z malé moravské obce do pátrání po jedné záhadě. Poklidný život vesnice totiž rozbouří podivné úkazy. Amatérský astronom Blažej je přesvědčen, že návštěva z kosmu je tady. A soused Franta se najednou chová divně, jako by ho někdo vyměnil. Celá vesnice sice tvrdí, že Franta byl vždycky trochu z jiné planety, ale tohle chování je moc i na jeho ženu Boženu. Ve chvíli, kdy se v obci zjeví Rebeka a v patách jí jde nesmlouvavý generál Sokol, rozhodnou se místní přijít po svém záhadě na kloub.

Z orloje vypadnou speciální zelené kuličky

„Onou ikonickou plastikou, o které mluví producentka filmu, je náš brněnský orloj – časostroj na náměstí Svobody,“ prozradila vedoucí Brno Film Office Ivana Košuličová. Podle ní budou k příležitosti celostátní premiéry 8. února z orloje vypadávat speciální mimozemské zelené kuličky. „Bude to každou hodinu od 11:00 do 23:00, celkem 13 kuliček,“ dodala Košuličová.

Snímek je nabitý humorem od začátku do konce, slibuje režisér

Podle režiséra Rudolfa Havlíka je film Franta mimozemšťan po Ostrovu víc komediální a celý postavený na humoru. „Baví mě dělat tenhle žánr a baví mě vytvářet humorné situace a správně je pointovat. Tady tím, že je to trochu mimozemské, jsem si mohl dovolit dělat to, co jsem chtěl a jak jsem chtěl, protože jde do jisté míry o fantazii. V tom se cítím jako ryba ve vodě, takže věřím, že ten humor se mi podaří přenést i na diváka,“ uvedl Havlík.

Diváci uvidí i seriálovou hvězdu

Natáčení snímku si užil i herec Filip Březina, kterého mohou nyní diváci vidět v hlavní roli mladého lékaře Filipa Kaliny v seriálu České televize Smysl pro tumor, „V Brně se mi natáčelo moc hezky! Nejvíc mě bavila nočka, při které jsem si mohl zajezdit dodávkou po náměstí, které jsme měli celé pro sebe,“ dodal s úsměvem Březina.