Letošní 22. ročník mezinárodního jazzového festivalu JazzFestBrno se uskuteční od 7. března do 19. května. Nabídne 16 koncertů během 13 festivalových večerů. Festival letos přivítá například kanadskou zpěvačku a pianistku Dianu Krallovou, amerického zpěváka Kurta Ellinga nebo britského bubeníka Simona Phillipse. Novinářům to řekl jeho umělecký ředitel Vilém Spilka.

Festival se odehraje na několika brněnských místech – v Sono Centru, Cabaret des Péchés, Divadle na Orlí, Divadle Husa na provázku a v Zoner Bobyhall. „Na konci června navíc uspořádáme druhý ročník Slavností synkop,“ uvedl Spilka. „To je náš festival ve festivalu, na němž se během jediného večera na třech pódiích v Divadle Husa na provázku vystřídají nejzajímavější projekty z česko-slovenské jazzové scény,“ dodal.

Při tomto večeru podle něj vystoupí například Peter Lipa, Ochepovsky Project nebo Tomáš Sýkora Trio & Aid Kid

Kromě hlavních koncertů festival uspořádá také další doprovodný program, jako například workshop JazzFestBrno dětem, hudební aktivity pro děti od tří let. Vstupenky na koncerty jsou k dispozici přes web festivalu nebo síti GoOut a pohybují se zhruba od 300 korun po asi 2000 korun.

Z dalších interpretů vystoupí například klavírista Emmet Cohen, saxofonista Donny McCaslin nebo kytarista Kurt Rosenwinkel

„První pětice koncertů, kterou jsme zveřejnili loni na podzim, mezi našimi fanoušky silně rezonuje a nyní už zbývají jen poslední vstupenky,“ uvedl výkonný ředitel festivalu Vlastimil Trllo. „Například u koncertu Diany Krall jsou k dispozici pouze vstupenky na stání. Věříme, že obdobný zájem vyvolají i nově zveřejněné koncerty,“ dodal.