Fotbalisté Vyškova oznámili příchod Šimona Falty. Bývalý hráč Olomouce, Plzně nebo Ostravy bude hrát FORTUNA:NÁRODNÍ LIGU po více než šesti letech. U ambiciózního MFK se může uplatnit především na levém kraji zálohy, operovat ale dokáže i na levém kraji obrany či jako křídlo. Momentálně druhý tým soutěže jeho podpis oznámil prostřednictvím humorného videoklipu, který najdete i pod článkem.

Klub na něj udělal dojem

„Stále jsem zde krátce, takže se musím pořádně zabydlet. Nicméně Vyškov na mě udělal dojem. I přesto, že jde o klub z FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, má vysoké ambice a jeho projekt se mi líbí. Přestup tak měl rychlý spád a jsem tady,“ prozradil Falta na klubovém webu. A následně rozvedl, čím ho nabídka MFK zaujala. „Na jednu stranu to jsou podmínky, jež konkurují i řadě zavedených profesionálních klubů. Především se zde ale hraje zajímavý fotbal, jehož mě láká být součástí,“ uvedl fotbalista.

S profesionálním fotbalem začal v Olomouci

Třicátníka Faltu do profesionálního fotbalu uvedla Olomouc. V jejím dresu hrál i zápasy kvalifikace o evropské poháry. Předloni zamířil do Plzně, odkud se s další pohárovou zkušeností po roce přesunul na hostování do Baníku Ostrava. Loni v létě pak odešel hostovat do Zbrojovky Brno, s níž z elitní české scény sestoupil. Celkem odehrál 213 zápasů FORTUNA:LIGY, ve kterých vstřelil šestnáct branek.

Druhou ligu zná z hanácké metropole

Druhou ligu přitom rodák z Dolní Dobrouče na Orlickoústecku zná také z Olomouce. Zahrál si ji jak za áčko, tak za béčko. Naposledy v ní působil v sezoně 2016/17, kdy Sigmě pomohl k návratu do nejvyšší soutěže.

Čeká ho derby se Zbrojovkou

Nyní se tedy Falta upsal jinému hanáckému klubu. Ten má tak vedle Fanty v ledničce – jak ukázal ve vtipném videu – také levonohého univerzála na soupisce. S Vyškovem se zanedlouho představí na půdě Zbrojovky, jejíž barvy hájil v minulém ročníku. Jihomoravské derby se hraje 23. září na stadionu na Srbské v Brně. „Samozřejmě bude motivace proti Zbrojovce o to větší. Nechovám v sobě však žádnou zášť, že bych se chtěl mstít nebo cokoliv podobného. Určitě ale chci společně s týmem sportovní cestou ukázat, že na Brno výkonnostně máme,“ dodal Falta.