I do letošní sezóny půjdou fotbalisté Vyškova s vysokými cíli a budou se chtít znovu rvát o postup do první ligy. Ve své druhé sezóně od postupu do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY totiž předvedl Vyškov doslova snovou jízdu, jejímž výsledkem bylo druhé místo a postup do baráže, v nímž Hanáci pořádně zatopili prvoligového Zlínu.

Postup do baráže? Historický úspěch!

„Chtěl bych ještě poděkovat zpětně hráčům a realizačnímu týmu za úspěch, co se loni povedl. Byli jsme v baráži, a nakonec jen kousek od toho, aby se to povedlo. Za ten rok se ušel obrovský kus cesty a za to patří dík trenérům i hráčům. Byl to historický úspěch Vyškova. V baráži jsme si zasloužili ve Zlíně dát gól, třeba by to vypadalo jinak,“ uvedl generální manažer Vyškova Zbyněk Zbořil.

Soutěž bude velmi vyrovnaná

Upozornil však na to, že letos bude soutěž velmi vyrovnaná. Vyškov tak čeká několik velkých soupeřů, mezi které se dá počítat Líšeň nebo třeba Dukla. Hlavní soupeř je však podle Zbořila jasný: „Za mě by bylo letos neskutečným úspěchem, kdybychom měli ohrožovat postup do ligy někoho, jako je Zbrojovka,“ usmívá se generální manažer.

I letos budou hrát v drnovickém azylu

I letos bude Vyškov spoléhat na azyl v Drnovicích, kde jej čeká třetí sezóna v řadě. „S tím, že hrajeme druhou ligu, se pro nás moc věcí nemění. Měli jsme samozřejmě nějaké varianty v případě postupu, teď je ale z hlediska klubu je pro nás důležité najít řešení ohledně umělého osvětlení v Drnovicích, protože bez toho zde na konci sezóny končíme. To bude hlavní úkol pro vedení klubu, abychom v případě setrvání ve druhé lize tady azylu poté mohli opět pokračovat. Investice bude někde kolem 12 až 15 milionů korun, bez toho tu nebudeme moci pokračovat. Je to hlavní mimo sportovní úkol pro tuto sezónu,“ nastínil Zbořil.

Odešly jim opory

V sezóně se bude muset Vyškov vypořádat s odchodem hlavních opor. „Platíme za to samozřejmě daň v tom, že nám někteří hráči, kteří se v sezóně zviditelnili, odešli – Sampson Dweh do Plzně, Alexis Alegue do Jablonce, Tonda Kinský do Pardubic nebo Fanda Matys do Sigmy Olomouc. Kádr se začínal měnit těmito odchody a na tohle jsme museli nějak reagovat,“ uvedl trenér Jan Kameník, který na jaře nahradil Jana Trousila.

O posilách se vedou jednání

„Nejsme kompletní, otázka je, které posty doplníme. Nějakou vizi máme, ale je to všechno o jednáních a o nějaké vizi. Ať už jde o hráče z Česka a Slovenska, nebo o hráče, které máme k dispozici skrz agenturu Rainbow,“ poukázal Kameník na možnosti klubu.

Budou je brát jako favorita

Toho, čeho Vyškov loni dosáhl, si budou podle Kameníka vědomi i soupeři v sezóně. „Po úspěšné sezóně začnete být vnímání jinak. Nejste vnímání jako průměrně druholigové týmy, ale jako favorit. Tohle asi přijde i u nás, týmy se na nás budou o to víc připravovat a budou mít ambice nás porazit,“ řekl trenér.

Hrát komplexním stylem

„Musíme se prezentovat stylem, který bude komplexní a vyvážený po všech stránkách. Komplexnost je velmi důležitá a je vizitkou týmů, kterou jsou úspěšné. Tím se chceme prezentovat i my. Chceme mít dva, možná tři typy rozestavení, aby nás soupeř nedokázal přečíst a využít hráče na více postech,“ sdělil kouč, který v přípravě vyzkoušel několik nových afrických posil.