Nová hala pro míčové sporty ve Vodově ulici v Brně se začne stavět v srpnu či v září a hotová má být začátkem roku 2025. Brno tak získá unikátní areál, protože na jednom místě budou k dispozici tři haly. Radní dnes vybrali společnost, která halu postaví za 89,4 milionu korun, což je téměř o 30 milionů méně, než byla soutěžní cena. Na tiskové konferenci to řekl náměstek primátorky René Černý (ODS).

První sportovní akcí, které bude hala sloužit, má být už v roce 2025 mistrovství světa juniorek v basketbalu. Areál bude výjimečný v tom, že při konání různých šampionátů či turnajů nemusejí týmy jezdit trénovat do jiných hal, ale mohou zůstat na jednom místě. A pro brněnské sportovní kluby se po dlouhé době zvětší kapacita. Poptávka po nich je v Brně dlouhodobě vysoká.

Součástí haly bude tribuna pro 250 diváků, sousední haly mají kapacitu zhruba 3000 a 1000 diváků

V nové hale může být umístěné buď jedno hřiště pro házenou, florbal či futsal s rozměry 40krát 20 metrů, nebo tři hřiště pro basketbal, nohejbal či volejbal, která mají menší rozměry.

Hala se bude stavět na místě asfaltového venkovního hřiště, které sousedí s kluzištěm. Součástí stavby bude i 37 parkovacích míst. Parkovací kapacita lokality je však při pořádání větších akcí či zápasů nedostatečná a lidé se obvykle snaží parkovat v okolních ulicích.