Přímý postup do čtvrtfinále bez nutnosti hrát předkolo play off označil obránce Komety Marek Ďaloga jako největší výhodu před sérií s Litvínovem, která začne v neděli. Brněnský hokejista to řekl na setkání s novináři. Kometa si čtvrté místo a tím i dva týdny herního volna zajistila v posledním kole základní části ziskem bodu v duelu s Třincem, který vyhrála v prodloužení 3:2. Severočeši prošli do čtvrtfinále po výhře 3:0 v sérii předkola s Plzní.

Očekává vyrovnanou bitvu

V Brně tak v neděli začne souboj dvou sousedů z tabulky po 52 kolech základní části. „Začínáme doma, tak věřím, že dobře odstartujeme. Oproti soupeři máme výhodu delšího odpočinku, v přímém postupu vidím naši největší výhodu,“ řekl slovenský reprezentační obránce. Autor tří branek očekává vyrovnanou bitvu. „Poctivě se na ně připravujeme, tréninky jsou uzpůsobeny hře Litvínova, podle mě budou rozhodovat maličkosti,“ konstatoval Ďaloga, který v neděli oslavil 35. narozeniny.

Máme dobře poskládané mužstvo, říká Ďaloga

S Litvínovem odehrála Kometa čtyři duely s vyrovnanou bilancí dvou výher i porážek. „Máme dobře poskládané mužstvo s výborným gólmanem a střelci, kteří umějí dát gól. Když budeme diktovat tempo, věřím v náš úspěch,“ řekl brněnský bek.

Gólman Tomek zná řadu hráčů Komety

Klíčem k úspěchu bude překonat gólmana Vervy Mateje Tomka, který v Kometě působil a řadu hráčů velmi dobře zná. Včetně Ďalogy, spoluhráče z reprezentace. „Je to velmi kvalitní gólman, ale chytat může i Zajíček. Mateje znám, tak uvidím, co se na něj dá vymyslet,“ usmál se Ďaloga.

Kometa chce doma dobře začít

Kometa začne sérii dvěma zápasy doma a bude pro ni obzvláště důležité do ní dobře vstoupit. Litvínovský zimní stadion totiž nemá v oblibě, což potvrdil i Ďaloga. „Není to mé oblíbené místo, mají úzké kluziště, hostům se tam hrává špatně. Naším cílem ale bude postoupit, chceme jít krok po kroku, tak se nesmíme dívat ani na protivníky, ani na místo, kde hrajeme. Play off je ale jiná soutěž než dlouhodobá část, těžko hledat jasného favorita,“ dodal.