Druholigová Líšeň stále nemá vyřešena světla na stadionu, bez nichž by nemohla v příští sezóně hrát FORTUNA:NÁRODNÍ LIGU doma. Předseda klubu Karel Hladiš uvedl, že shání na osvětlení peníze a jedná o situaci s Národní sportovní agenturou (NSA) i Ligovou fotbalovou asociací (LFA). Desátý tým tabulky přes zimu opustila řada fotbalistů, které však podle trenéra Milana Valachoviče nahradily adekvátní posily. Ty vnesly do kabiny svěží energii. Líšeň otevře jarní část sezóny v sobotu zápasem s Viktorií Žižkov. Jsme na utkání nažhavení, hlásí kapitán Michal Jeřábek.

Klub nemá žádné dluhy

„Co se týká světel, tak nemám žádné nové informace,“ řekl Karel Hladiš. Pokud nebude mít Líšeň na stadionu v Kučerově ulici nové osvětlení, hrozí jí, že bude hrát domácí zápasy jinde. „Nemáme vůči nikomu žádné dluhy a máme zajištěny peníze na další chod klubu,“ řekl předseda. Právě peníze byly důvodem, proč kádr opustil Machalík a přestoupil do Kroměříže.

Kádr opustila řada hráčů

Jeho odchod však nebyl jediný. „Na podzim přestoupil Tom Ulbrich do Bohunic. Učitel autoškoly Marek Matocha odešel do Prostějova, protože nemohl skloubit práci s fotbalem. Stejné to bylo u člena Hradní stráže Jiřího Mezery, který přestoupil do Milína. Kvůli nízkému hernímu vytížení přestoupil do Vyškova Svoboda. Odešel i Pavel Vandas, který je nyní bez angažmá,“ vypočítala odchody vedoucí mužstva Dagmar Wallová. Útočník Martin Zikl přestoupil do Startu Brno, kde na podzim hostoval. „Je těžké pracovat s fotbalisty, kteří mají v hlavě nastavené, že odejdou jinam,“ podotkl Valachovič.

Přivedli zkušeného slovenského gólmana

Brankář Vojtěch Marek se stal asistentem trenéra gólmanů. Do Kuřimi přestoupil další gólman Veselý. Místo něj však na východ Brna přišel zkušený třiatřicetiletý strážce branky Michal Šulla z Trnavy. „Má na kontě čtyři tituly se Slovanem Bratislava a 170 ligových startů,“ upřesnil Valachovič. Třetím brankářem se stal dvacetiletý Filip Ulrich.

Noví hráči přinesli do kabiny svěží energii

Z Prostějova se do Líšně vrátil Martin Rolinek. Ze Zlínska přišli záložníci Patrik Gerža a Denis Dziuba. Jako volný hráč posílil kádr Ondřej Hapal a obranu vyztuží lotyšský obránce Renards Rimovičs. „Je to dvoumetrový osmnáctiletý stoper, který hraje v juniorské reprezentaci a v přípravě vypadal velmi slibně,“ uvedl líšeňský kouč. Podle něj posily splnily přesně to, co vedení klubu chce. „Přišli kluci, kteří mají za sebou dobré zkušenosti. Přinesli svěží energii do kabiny,“ řekl Valachovič.

Na úvod jara chtějí porazit Žižkov

Noví spoluhráči jsou podle kapitána Jeřábka nažhavení na 2. ligu. „Mám z toho dobrý pocit, protože příprava se nám výsledkově povedla. V tabulce se dívám nahoru a doufám, že se nám start povede a budeme sbírat body,“ řekl zkušený bek. V sedmi přípravných duelech prohrála Líšeň jen s Karvinou. Pětkrát vyhrála a v generálce remizovala 1:1 s Jihlavou, které patří ve F:NL pátá příčka a hraje o baráž. „Pokud vyhrajeme v sobotu nad posíleným Žižkovem, vytvoříme si bodový polštář. Umíme hrát s každým. Na podzim jsme obrali o body Duklu i Vyškov. Každý zápas je těžký, ale chceme co nejvíc bodovat,“ dodal trenér.