Fotbalisté Vyškova remizovali v šestém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na hřišti Táborska 1:1 a domů si tak vezou aspoň bod. Nevyužili tak prohru dosud vedoucí Jihlavy s Duklou Praha k posunu na první místo tabulky. Moravané v Táboře díky gólu Idjessiho Metsoka vedli jen necelých deset minut, pak z penalty vyrovnal nejlepší střelec Jihočechů Bojan Dordič. Zatím neporažený Vyškov tak v aktuálním ligovém pořadí zůstal druhý a Táborsko čtvrté. Do čela tabulky se tak díky zmíněné výhře 1:0 nad Jihlavou vyhoupla Dukla.

První větší šanci měli domácí

Utkání mezi Táborskem a Vyškovem začalo z obou stran opatrným fotbalem. Soupeři se do šancí dostávali těžko a pozorné obrany se zaskočit nenechaly. Nepřesnosti na kvalitě směrem dopředu také nepřidaly a hrálo se od vápna k vápnu. Po jednadvaceti minutách zaváhal Ramanthan na polovině hřiště, kde zbytečně ztratil míč. Šašinka tak mohl vyrazit do brejku. Nakonec chtěl vyzvat k zakončení Sojku, ohrožením branky Vyškova, kterou opět hájil Jan Stejskal, ale nadějná akce neskončila.

Bayo přihrávku gólově nezužitkoval

Do větší šance se mohli dostat i hosté. Štěpánek našel v 32. minutě přihrávkou mezi obránce Baya, domácí ale ke smůle Vyškova v poslední chvíli poslali míč do bezpečí. Více vzruchu nepřinesl ani závěr poločasu, tudíž šly týmy do kabin za bezbrankového stavu.

Metsoko dostal hosty do vedení

V bílém hrajícím hostům se však povedl vstup do druhého poločasu a po čtyřech minutách šli do vedení. Přízemní centr z levé strany prošel bez povšimnutí přes celé vápno Táborska a Metsoko poslal balon k tyči. Trenér Táborska Roman Nádvorník se kvůli inkasovanému gólu hodně rozčiloval a žádal zřejmě odpískání ofsajdu. Místo toho však povolal asistent rozhodčího svého kolegu hlavního, který udělil trenérovi Jihočechů žlutou kartu.

Střídající Matoušek vybojoval penaltu a Dordič ji proměnil

Sedm minut po inkasované brance sáhl Nádvorník do sestavy a poslal na hřiště novou posilu Jakuba Matouška. Čerstvý hráč na trávníku hned minutu po svém příchodu do hry vybojoval pro Táborsko penaltu, z které domácí srovnali na 1:1. K míči na značce pokutového kopu se postavil nejlepší střelec domácího mužstva Bojan Dordič a jeho tvrdá rána se otřela o tyč a skončila v síti.

Táborsko šance na obrat nevyužilo

Táborsko bylo po vyrovnání při chuti a nedlouho po gólu na 1:1 zahrozil nebezpečnou střelou opět Dordič. Hra se více otevřela a oproti první půli sledovali fanoušci pohlednější fotbal. Tusjak mohl v 89. minutě rozhodnout, jenže jeho dobrá střela jen těsně minula branku. Oba týmy se tak o body rozdělily. Vyškov zůstává se čtrnácti body druhý a v sedmém kole se utká v Drnovicích s béčkem Sparty, která po prohře se Zbrojovkou klesla na dvanáctou příčku.