Na první pohled vypadá tenhle chlapík z Ostravy jako student, do kterého byste nikdy neřekli, že je schopný se naládovat desítkami ovocných knedlíků. Je totiž hubený jako tyčka, což potvrzuje i slovní hříčka na jeho tričku: Steel Rod Radim – Ocelová tyč Radim. A pod tím nápis v angličtině Pořád hladový.

Když v brněnské pobočce Domino‘s Pizza usedá za stůl a má před sebou čtyři pizzy, tak si člověk říká, že tohle přece nemůže sníst. Jenže za necelých šest minut v něm zmizí první a zároveň největší pizza.

„Byla výborná, jdeme na další,“ říká jednatřicetiletý borec v kšiltovce do dvou malých kamer, kterými si svůj další výkon natáčí, aby se s nimi mohl pochlubit na svém youtuberském kanálu. A postupně do sebe souká další pizzy. „Tahle barbecue měla výborný a chutný základ,“ komentuje Radim chuť pojídaných slaných koláčů mezi sousty, která zapíjí vodou a colou.

Nakonec do sebe za zhruba 58 minut naláduje pět a půl pizzy, které se při sečtení hmotností blíží čtyřem kilogramům. A když se k tomu přičtou skoro dva litry tekutin, tak se výkon megajedlíka dostává k šesti kilům jídla a pití.

„Nejtěžší na tom byla psychika. Člověk sice ví, že má objem žaludku vytrénovaný, ale čeho je moc, toho je příliš, i když pizza byla výborná. Ze startu se jí prvních deset minut dobře. Když má člověk hlad, tak mu to víc chutná,“ svěřil se zpravodajskému portálu BRŇAN Radim.

Jenže s přibývajícími pizzami sousta víc zapíjel vodou, takže to podle něj bylo s výkonem horší. „Nejvíc mi asi chutnala pan pizza, která je připravovaná na pánvi na másle,“ pochvaloval si Dvořáček, který si den před rekordním výkonem dal jen večeři a ráno „posnídal“ pět litrů vody, aby si roztáhl žaludek.

Výkon ostravského jedlíka ocenil i marketingový specialista pizzerie Miloš Horný. „Od půlky března chceme v Domino‘s Pizza spustit projekt All You Can Eat, tedy Sněz, co můžeš. Jde o to, že si zákazníci můžou objednávat pizzy a jakmile jednu sní, objednají si další. Podle mě je to v tuzemských pizzeriích unikátní koncept,“ uvedl Horný.

Pokud se budou chtít zákazníci opravdu pořádně najíst, můžou zkusit stejně jako Radim Dvořáček techniku, kdy si dal dva díly pizzy na sebe a snědl je naráz.

Pizza však není jediná pochoutka, která megajedlíka z Ostravy láká. „Držím český rekord, který jsem vytvořil na tradičním trnkobraní ve Vizovicích, kde jsem snědl 202 švestkových knedlíků,“ upřesnil střízlík, který váží 57 kilogramů.

Dokázal spořádat také skoro šest kilogramů bramborového salátu nebo třeba dvoukilový smažený řízek zvaný Sloní ucho, jehož konzumace mu trvala pouhých 11 minut.

Co se týká dalších rekordních výkonů, rád by si znovu zopakoval knedlíky ve Vizovicích, kde se trnkobraní už dva roky kvůli pandemii nekonalo. A jeho snem je Amerika, kde běží i takzvaná Pojídací liga, kde do sebe jedlíci ládují třeba hot dogy.