Ráno si dal doma v rodném Bystrém u Poličky ke snídani chleba s olomouckými syrečky a cibulí a pak vyrazil do boskovické pizzerie ve Zborovské ulici, aby pokořil další hranici lidských možností. „Člověk se musí po ránu pořádně najíst, aby ho nebolelo břicho,“ vysvětlil zpravodajskému portálu BRŇAN asi 70 kilogramů vážící jedlík, který se prý poslední dobou snaží jíst zdravě.

Za možnost zkusit si sníst co nejrychleji obří slaný koláč byl vděčný, protože různé soutěže jedlíků jsou už prakticky víc než rok kvůli pandemii koronaviru zrušené. „Mám strašně rád pálivá jídla, takže budu dnes pojídat sýrovou pizzu s feferonkami. Pizzu jsem už dřív soutěžně jedl, ale to bylo na množství, teď to bude na čas. Pizzu Heart mají i u nás v Poličce, takže jsem na tom poslední dobou trochu závislý. Mají tam šestatřicet druhů, což už je pěkná škála chutí,“ usmíval se Jarda, zatímco majitel boskovické pizzerie mu připravoval rekordní pizzu.

K té si nalil do dvou hrnků čistou vodu na zapíjení a po spuštění časomíry se do pálivé pochoutky s chutí pustil. Měl zajímavou techniku, protože každý díl si přehnul napůl a hltal jen měkkou část koláče, pokrytého rozteklým sýrem a feferonkami. Tvrdší okraje si nechával na finiš.

Sousta průběžně zapíjel vodou, až mu na stolku zůstaly jen zmíněné opečené okraje pizzy. S těmi měl trochu problém, nicméně stopky se nakonec zastavily na parádním čase 9 minut a čtyři sekundy. „Tipoval jsem to do deseti minut, což se povedlo. Měl jsem to jíst trošku jinak, protože jsem si konce pizzy nechal na závěr a to byla možná chyba, protože jsou tvrdší a hůř se polykají. Ale i tak jsem za devět minut rád, myslím, že to je slušný výkon,“ zářil spokojeně maxijedlík a dodal, že si po cestě domů dopřeje v Kunštátu k obědu grilovanou makrelu.

Na jihu Moravy se mu přitom poslední dobou daří. Jak zpravodajský web BRŇAN informoval, začátkem března v Brně snědl za půl hodiny 9158 tepelně upravených ochucených červíků, kteří vážili asi 241 gramů. Podle Němce je tato pochoutka hodně suchá. „Obsahuje to chitin a je to samá bílkovina. Rukavice je hozena, nastavil jsem laťku. Možná by byli červi v syrovém stavu lepší,“ řekl tehdy po svém výkonu v Moravské bance vín držitel řady rekordů.

Podle organizátora Libora Sloupenského by to prý mohli příště zkusit spíše s uvařenými červy. „Ti by neměli být usušení. Chápu, že to škrábe v krku a tělo se tomu brání,“ dodal Sloupenský.

Jarda Němec však za svůj nejlepší výkon považuje pozření smradlavé švédské ryby surströmming. Tohoto zapáchajícího kvašeného sledě v konzervě totiž loni v Brně na festivalu GO to FoodPark dokázal sníst celého včetně kostí. A spořádal tam i islandský pokrm hákarl ze žraločího masa, čímž vytvořil světový rekord.