Klasickou lahůdku, která ale každému kvůli typickému odéru dvakrát nevoní, si prý rodák z Bystrého u Poličky dává k jídlu obden. Přesto přiznal, že se musel s třicítkou syrečků pořádně popasovat.

„Bylo to náročné, přestože jsem tvarůžky už jednou na čas pojídal. Jenže tenkrát byly pěkně uleželé, kdežto při soutěži u pivovaru v Líšni byly čerstvé a tím pádem víc tvarohové, takže se hůř polykaly a musel jsem je víc zapíjet,“ svěřil se zpravodajskému portálu BRŇAN Jaroslav Němec.

A upřesnil, že prostředek každého ze třiceti syrečků na talíři byl samý tvaroh, který byl poměrně tuhý a suchý. „Nakonec jsem to zvládl za čtyři minuty a dvacet vteřin,“ upřesnil vítěz klání s tím, že ostatní soutěžící všechny tvarůžky nesnědli.

A protože je Jarda Němec hodně soutěživý a rád posunuje hranice svých rekordních výkonů, tak bude chtít výkon z osmého ročníku Líšeňského pivního festivalu brzy vylepšit. „Když budou tvarůžky hodně uleželé, tak to určitě půjde líp. Chtěl bych tedy zvládnout sníst víc syrečků za pět minut, což je časový limit, který si v poslední době často dávám,“ uvedl maxijedlík.

Ten si pochoutku z Loštic dopřává nejradši na krajíci chleba se sádlem. „A když to chci ještě vylepšit, tak to posypu nakrájenou cibulí a paprikou a tvarůžky lehce okořením mletou paprikou. A režisér Zdeněk Troška, který je vyhlášený gurmán, mi poradil, ať syrečky potřu hořčicí,“ prozradil recept na zdravou lahůdku Jarda Němec.