„Čeká nás tento týden v podstatě další trip. Hrajeme v sobotu a v neděli, což už jsme v úvodu několikrát absolvovali a podařilo se nám získat celkem dost bodů. Takže by to neměl být problém. Naopak je dobré, že po návratu z Finska máme jeden den volna navíc. Do Karlových Varů jedeme už v pátek odpoledne. Přespíme tam a v neděli hrajeme v Litvínově," popisuje aktuální program Komety trenér Kamil Pokorný.

Karlovy Vary

Karlovy Vary letos po návratu do nejvyšší soutěže překvapily nejednoho soupeře. Po sedmi prohrách nastartovaly vítěznou šňůrou, která trvala celých šest zápasů a během níž neztratili ani bod. Společně s ostatními výsledky to však zatím stačí pouze na průběžné jedenácté místo. Nejvyšší výhru zaznamenali hráči Varů v Pardubicích, kde nadělili domácímu Dynamu sedm branek a pouze jednou inkasovali. Oproti tomu nejhůře dopadli v Litvínově, kde se střelecky prosadili dvakrát, zatímco sedm gólů dostali. První vzájemný duel mezi Kometou a Karlovými Vary patřil především Martinu Zaťovičovi, který hattrickem pomohl svému týmu k vítězství 5:3.

Nejlepšího střelce má Energie ve Václavu Skuhravém (7+3), v produktivitě vynikají také Jakub Flek 25 let (6+5), Petr Šenkeřík a Tomáš Rachůnek (oba 3+8). Proti Kometě nastoupil do branky Tomáš Závorka (86, 76 %), který zatím v této sezoně zasáhnul pouze do dvou zápasů. Většinou mohou diváci mezi třemi tyčemi vidět Filipa Novotného, jehož úspěšnost zákroků dosahuje na 92,62 %.

Litvínov

Litvínov má za sebou veleúspěšný vstup do sezony. Severočeši prvních šest utkání vyhráli, z toho pětkrát se radovali z plného počtu bodů a nebylo tak překvapením, že zaujímali první pozici v tabulce. Poslední dobou se však hráčům Vervy příliš nedaří, postupně se propadli na průběžné sedmé místo. V pátek v podvečer je však na programu šest utkání, a tak se tabulkové pořadí ještě před nedělním soubojem může pozměnit. Litvínov čeká utkání v Hradci Králové, kterému v tuto chvíli patří čtvrtá příčka.V polovině října sledovala vyprodaná DRFG arena vítězství Komety nad Vervou 3:1. Karel Vejmelka měl dobře nakročeno k tomu, aby udržel čisté konto, plány mu ale v 56. minutě překazil litvínovský útočník Jakub Černý. Nejproduktivnějšími hráči jsou František Lukeš (6+9) a Jakub Petružálek (3+12), oporu pro tým znamenají také šestigóloví střelci Viktor Hübl (6+8) a Michal Trávníček (6+4). Brankář Jaroslav Janus (91,82 %) zatím až na jedinou výjimku zasáhnul do všech zápasů včetně utkání v Brně.

Oba tyto soupeře už Kometa letos přivítala na svém ledě, ani jednoho z nich nenechala odjet z Brna s bodovým ziskem. Zápas ve Varech začíná v sobotu v 16:00, v Litvínově je úvodní buly naplánováno na neděli 17:20.