Poslední zápas proti Českým Budějovicím odehrála Kometa před v přípravě před třemi lety na ledě Motoru. Brněnští hráči tehdy podlehli svému soupeři 1:3, jediný gól Moravanů vstřelil v první třetině Martin Erat.

Tým z jihu Čech se v uplynulé sezoně dokázal společně s Kladnem probojovat až do baráže o extraligu, v boji o postup ale nakonec neuspěl, a tak zůstává účastníkem Chance ligy také pro nadcházející sezonu.

Stejně jako Brno,tak i Motor odehrál v úterý své první přípravné utkání letošní sezony. Svěřenci trenéra Václava Prospala změřili síly s Plzní, které nakonec podlehli těsně 1:2. Hokejisté Motoru se přitom dostali do vedení už po jednasedmdesáti sekundách hry zásluhou trefy Jana Veselého, Plzeňským se ale podařilo zápas vyrovnat a nakonec i otočit skóre ve svůj prospěch.

V českobudějovickém týmu se letní přípravy účastní hned třináct nových či navrátilých hráčů. Nejnovější zahraniční posilou je švédský obránce Nick Pavel, který si tak zahraje poprvé v kariéře za jiný než švédský tým. Za hranicemi naší země našly Budějovice také Bena Hawerchuka, syna člena Síně slávy Dale Hawerchuka.

V dresu Motoru se už v úterý proti Plzni představila brněnským fanouškům velice známá tvář – Miroslav Holec. Na soupisce Českých Budějovic figuruje i Václav Karabáček, který za Brno odehrál pár zápasů v loňské sezoně.