Kapitán a lídr Komety Martin Zaťovič jasně velí. „Chceme se poprat o šestku. Předkolo nikdo hrát nechce. Je ošidné, můžete rychle vyletět a skončí vám sezóna. To my nechceme," říká hlavní tahoun Brňanů, který si stále drží vysoká čísla. Za 44 zápasů si připsal 27 branek a 18 asistencí. Navíc proti Hradci v letošní sezóně vstřelil hattrick a celkově ve třech zápasech s tímto soupeřem získal 5 bodů, přičemž pokaždé alespoň jednou skóroval. Jeho bilance (5+0).

Co se týče zápasu s Hradcem, je asi všem jasné, že půjde o hodně…

Po zápase ve Varech jsme si něco řekli. Problémy si však musíme vyřešit na ledě, nebudeme je řešit pouze pusou. Dostali jsme hodně gólů, musíme zlepšit obranu a vyhrát třeba 1:0. Duel s Hradcem musíme zvládnout a vyhrát za každou cenu. A je jedno jakým výsledkem.

Měl jste o víkendu v hlavě tu vysokou porážku, která vás v pátek potkala?

Samozřejmě. Je to práce jako každá jiná. Výsledky nebyly optimální, ať už doma s Vítkovicemi, nebo ve Varech. Musíme to zlepšit, nikdo nám nepomůže, jen my sami. Chyby jsme si ukázali a každý ví, co udělal špatně. Musíme to prostě zlomit na naši stranu a ukázat, že jsme se z toho poučili.

Co očekáváte od utkání s Hradcem, který jste letos dvakrát porazili?

Díváte se na tabulku? Bude to už vyloženě o tom uhájit šesté místo?

Dívám se především pod sebe, je potřeba udržet šestku a jít přímo do play-off, abychom měli více času na přípravu.

Fanoušci po utkání ve Varech projevili nespokojenost. Asi jako nejlepší omluvu jim budete jistě chtít dát zlepšený výkon proti Hradci, souhlasíte?

Určitě. Hokej se hraje pro lidi a my jsme jim teď moc radosti neudělali. Já věřím, že to v úterý napravíme a vše bude zapomenuto. Musíme všichni táhnout za jeden provaz. Především udržet Kometu v šestce.

Jak moc je důležité udržet šestku?

Hodně. Nikdo nechce hrát předkolo. Je to ošidné, můžete rychle vyletět a skončí vám sezóna. To nikdo nechce.

Hlavně musíme zlepšit obranu. Klidně vyhrát o jeden gól. Myslím si, že to bude zápas obran.