Nepříjemný incident se stal ve středu ráno v Brně, kdy revizorka kontrolovala cestující tramvají a vyžadovala předložení jízdenky. Narazila však na agresivního muže, který ji jízdenku neukázal a odmítal prokázat i totožnost. Celý průběh sledoval brněnský strážník, který cestoval stejným spojem a byl v civilu. V momentě, kdy začal být osmatřicetiletý cestující hrubý, přispěchal ženě na pomoc.

„Strážník přišel ke dvojici a muže požádal, aby nikam neodcházel a aby předložil pracovnici dopravního podniku své doklady. Upozornil ho také na svou příslušnost k městské policii. Pasažér však odvětil, že mu ukáže něco jiného, a po otevření dveří prudce vyběhl na ostrůvek. Zatímco ho strážník držel, sáhl muž do batohu pro nůž. Ruku mu však strážník pevně sevřel a během usilovného zápolení docílil toho, že podezřelý upustil zbraň na zem,“ popsal mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Strážník v civilu pak za pomoci ostatních kolemjdoucích muže na dlažbě zpacifikoval. Jedna z pracovnic úklidové služby mezitím pohotově nohou odsunula ležící nůž do bezpečné vzdálenosti od útočníka. „Spolupráci završila revizorka tím, že oslovila hlídku městské policie, která byla právě u nádraží na jedné z častých kontrol. Přivolaní státní policisté vyloučili spáchání trestného činu a městská policie proto postoupí případ ke správnímu orgánu,“ uzavřel Ghanem.