Několik policejních hlídek a ve vzduchu vrtulník zaměstnal o víkendu prchající násilník, profesionální boxer Alain B., který byl tou dobou pod vlivem narkotik. Devětadvacetiletý muž v sobotu spáchal hned několik trestných činů.

Jak už zpravodajský portál BRŇAN informoval, vše začalo sobotní policejní honičkou, která skončila v Křenovicích zadržením agresora. Svou zběsilou jízdou muž ohrožoval okolí, padlo i několik výstřelů, přesto muž prchal, to nejhorší zjištění ale přišlo až o několik hodin později.

Policie totiž odhalila, že zdrogovaný boxer umlátil kladivem teprve sedmadvacetiletého mladíka, který před garáží luxoval auto. Jeho tělo pak naložil do stojícího auta a zapálil ho. O motivu vraždy lze zatím jen spekulovat. „Já jsem venčil psa, viděl jsem, jak auto čistí, nenapadlo mě, co se za pár minut může odehrát, navíc jsem nikoho neviděl, ani nepotkal. Je to tu hodně zapadlé,“ popsal muž z okolí.

Nelze vyloučit, že agresor chtěl po mladíkovi jeho auto, ten mohl vzdorovat a k násilnému činu to byl v tu chvíli jen krok. „Ve špatný čas, na špatném místě. Je to hrozný, byl to mladej kluk, tohle si nezasloužil, bydlel tu s přítelkyní, měli se brát. Nezlobte se, nemůžu o tom ani mluvit, všechny nás to tady vzalo,“ popsal soused oběti, který si nepřál být jmenován.

Kdo je vlastně Alain B.? Prezentuje se jako profesionální boxer, dříve i fotbalista. Podle všeho byl vždy výbušné povahy, v posledních letech se ale snažil usadit a vést rodinný život. V dohledání je také vidět na fotografiích brněnského politického hnutí Slušní lidé. Předseda Slušných lidí Zdeněk Pernica uvedl, ze Alain B. nikdy nebyl členem hnutí. Před 4 lety pomáhal s volební kampaní a asi čtyřikrát byl s členy hnutí na zasedání brněnského zastupitelstva. "Býval to normální člověk a boxer, co vím, tak má rodinu a malé dítě. Poslední dva roky jsem ho ale vůbec neviděl a ztratil jsem s nim kontakt. Nepodílel se ani na činnosti hnutí," uvedl Pernica, který se od Alaina B. tvrdě distancoval.

Policie dnes Alaina B. v poutech předvedla před brněnský soud, podle všeho bude přepraven do Vazební věznice Brno. „Muž jen v posledních hodinách před zadržením překročil zákon hned pětkrát. Odcizil osobní automobily a motocykl. Vedle majetkových to byly i násilné skutky. Kriminalisté muže podezírají z dalšího možného závažného násilného jednání. Vyhodnocují a prověřují další získané informace,“ řekl už dříve policejní mluvčí Pavel Šváb .