Agent 007 přijíždí do České republiky, aby se přesvědčil o kvalitách svého nástupce. Sejde se s českým tajným agentem, který mu předá doplňující informace o předpokládaném adeptovi. O tom, kdo bude nový James Bond, rozhodne však každý divák sám!

Nový virální projekt z produkce brněnských videokouzelníků Michala Orsavy a Michaely Lovecké ze společnosti Filmagix právě vstupuje do prostředí českého internetu a spojuje síly s webovou technologií Webout.

To je moderní webová technologie umožňující divákovi stát se hlavním aktérem videa. Divák tak není jen nečinným pozorovatelem. Naopak získá pocit, že video mu vytvořené přesně na míru a pasivita se proměňuje v aktivitu.

Technologie rozšiřuje možnosti vizuální i zvukové personalizace. To znamená, že přehrávač dovoluje personalizovat ve videu text, obrázky, loga nebo třeba zvukové nahrávky. Webout vznikl zejména jako marketingový nástroj.

Na stránkách poslednimise.cz divák napíše své jméno a vloží, nebo vyfotí libovolnou fotku. Poté se spustí personalizované video, které pak může sdílet na sociálních sítích nebo si vytvářet své vlastní libovolné verze.

Diváky baví videa s Harry Potterem nebo Terminátorem

Video vytvořilo kreativní studio Filmagix v čele s Michalem Orsavou a Michaelou Loveckou, kteří jsou známí především „videokouzelnickými“ projekty jako Harry Potter na Pražském hradě, EETerminátor nebo třeba SÁM DOMA s Donaldem Trumpem. Své síly spojili s profesionálním IT specialistou Karlem Juřičkou, aby video obohatili o novou digitální „magii“.

„Chtěli jsme posunout výrobu našich videí na další level. Doteď jsme do virálních videích zapojovali diváka hrou na hledání vtípků v pozadí. Divák tak dostal prostor pro vlastní akci a tím vzrostl jeho zájem o video. Jak takový zájem ale zvýšit? Tím, že divák dostane ještě více prostoru projevit se. Může rozhodnout o tom, kdo bude hlavním hrdinou příběhu, jaké jméno se objeví v mediích, a dokonce i to, o kom ve videu uslyší,“ uvedla autorská dvojice.

Kromě samotné personalizace pomocí Webout technologie jsou ve videu tentokrát umístěné záběry reálného herce. U předchozích videí se hlavní postavy „vyřezávaly“ z různých filmů a vkládaly se do nových záběrů.

V novém videu je postup přesně opačný. Je ponecháno prostředí z filmu Skyfall včetně Daniela Craiga a jsou přidány nově dotočené scény Václava Neužila na zeleném pozadí. To se v postprodukci odstranilo a Václav Neužil jako zázrakem najednou seděl v galerii vedle Jamese Bonda. Pro účely přiblížení autenticity parodovaného filmu byl osloven také Jiří Dvořák – dabér Jamese Bonda.