Brněnský hudební festival Pop Messe, zaměřený na současnou pop, elektronickou, rap a indie scénu, se odehraje od 25. do 27. července na velodromu. Kromě Sleaford Mods, GusGus, Kiasmos nebo české legendy The Ecstasy Of Saint Theresa v létě do moravské metropole přijedou například světové legendy devadesátkové taneční scény Leftfield či zasmušilí belgičtí melancholici Warhaus, oznámili pořadatelé festivalu v tiskové zprávě.

Vystoupí přes padesát kapel, hudebníků a DJs

Dorazí i čerstvý držitel největší ostrovní ceny Brit Awards v kategorii Rap/Grime Casisdead, australský taneční producent Partiboi69, kanadská klubová provokatérka Marie Davidson, špička současné britské klubové scény Blawan nebo dvojice newyorských rapperů v čele s billym woodsem, Armand Hammer. Z tuzemské scény pak zahrají například Bert & Friends nebo František Skála a Provodovjané. Celkově vystoupí přes padesát zahraničních i domácích kapel, hudebníků a DJs.

Speciální Brnopas nabídne slevy či vstupy do turistických cílů

Vedle prodloužení na tři plnohodnotné programové dny festival připravuje další novinky. Návštěvníci budou mít například možnost zakoupit si speciální ÖFF MÅSSE Brnopas, který vedle MHD zdarma nabídne slevy či volné vstupy do turistických cílů. Pas připravený ve spolupráci s TIC Brno bude k dispozici ve dvou cenových variantách za 450 a 690 korun a vedle třídenní dopravy MHD zdarma nabídne dle varianty slevy či vstupy zdarma například na architektonické procházky, do vodojemů a podzemí, do vily Stiassni i na Riviéru.

Festival se stěhuje na velodrom a okolí

Festival se také stěhuje do většího areálu brněnského Velodromu a jeho okolí na výstavišti BVV. Bude tam sedm nejen hudebních scén od velkých venkovních až kryté klubové. Program vedle koncertů a party zahrne nově i mezinárodní konferenci a třeba Kinostage ČT.

Čtvrtý ročník Pop Messe bude nabitý

„Čtvrtý ročník bude bez nadsázky nabitý, s nejsilnějším programem za naši krátkou historii. Nejen že se rozšiřujeme o jeden festivalový den, ale posilujeme program, který je založen na nejzajímavějších současných jménech z mnoha žánrů – od taneční elektroniky, přes elektro-soul, dub, rap až po jazz,“ zdůraznil programový ředitel festivalu Tomáš Kelar.

Programu vévodí Leftfield či Warhaus

Letošnímu programu vévodí britští králové devadesátkové i současné taneční scény Leftfield. „Leftfield natočili totální albové klasiky Leftism nebo Rhythm and Stealth s hity jako Open Up, Dusted nebo Afrika Shox. Objevili se ale také na soundtracku k Trainspottingu a remixovali Davida Bowieho,“ upřesnil Kelar. Warhaus zase původně vznikli jako vedlejší projekt Maartena Devoldereho, zpěváka a skladatele belgické poprockové skupiny Balthazar. „Warhaus se postupně stali kultovní skupinou všech, kteří v alternativním rocku hledají oporu pro své temné stavy,“ dodal programový ředitel.

Zahrají i domácí hvězdy

Z domácí scény na letošním Pop Messe zahrají Bert & Friends, DVA, František Skála a Provodovjané, The Ecstasy of Saint Theresa, 1flfsoap, Anna Vaverková, Badfocus, Burian, Dukla, Rohony, Hrtl, Mat213, Mucha a také virtuální hvězda Nivva, anonymní projekt pražské hudebnice a grafičky pracující v oblasti 3D technologií.