Červnovou kulturní nabídku v Brně zpestří open-air přehlídka Vaňkovka Fest. Tentokrát potrvá deset dní a nabídne koncerty Kapitána Dema, Majka Spirita nebo Dana Bárty. Dějištěm bude prostranství mezi obchodním centrem Vaňkovka a výstavní síní Fait Gallery, kde vedle českých a slovenských hvězd vystoupí také brněnští umělci, v plánu je také taneční souboj a další akce. Festival potrvá od 21. do 30. června, vstup bude zdarma, uvedl za organizátory Martin Foral.

Program zahájí kapela J.A.R.

Hudební program festivalu zahájí ve středu 21. června koncert kapely J.A.R., která na české scéně působí více než tři dekády. Představí svůj nový koncertní program. Ještě před vystoupením se na pódiu uskuteční benefiční show Jana Krause Z očí do očí, která je součástí doprovodného programu 12. ročníku Evropských her handicapované mládeže Emil Open.

Čtvrtek patří Kapitánu Demovi

Čtvrteční program láká na vystoupení Jiřího Buriana alias Kapitána Dema. O den později se návštěvníkům představí maďarský tribute band Reckless Roses, který připomene největší hity americké hardrockové skupiny Guns N‘ Roses. Jeho předskokany budou brněnští Golden Delicious s funkovými verzemi známých písní.

V neděli bude tahákem festivalu Majk Spirit

Tahákem programu v neděli 25. června má být slovenský rapper Majk Spirit a taneční souboj v kategoriích jeden na jednoho a dva na dva. O vítězích rozhodne porota se zahraničním obsazením. Úterní večer bude patřit žánru stand up comedy, konkrétně vystoupením Lukáše Pavláska, Ivy Pazderkové nebo Adély Elbel, a druhá festivalová středa nabídne koncert Monkey Business.

Finále ovládne Dan Bárta

„Festival pak 29. června tradičně vyvrcholí písněmi Dana Bárty, letos za doprovodu skupiny Alice. Jeho vystoupení patří každoročně mezi nejnavštěvovanější, a to samé očekáváme i letos,“ uvedl ředitel Galerie Vaňkovka Tomáš Knop. Hvězdou posledního dne festivalu bude podle pořadatelů rapper Smack One. Celý program je dostupný na webových stránkách festivalu.