Řadu zajímavých hostů už na divadelních prknech představil známý a úspěšný skladatel a klavírista Zdenek Merta. Showman, vtipný společník a zábavný vypravěč totiž zve známé osobnosti ze světa šoubyznysu do svého pořadu v Městském divadle v Brně. Diváci ho tam znají jako zdatného moderátora neobvyklé divadelně-hudební talk show Zdenek Merta u klavíru. Tentokrát bude jeho speciálním hostem zpěvačka Leona Machálková.

Za šest let se na scéně vystřídala řada osobností

Zdenek Merta do svého pořadu zve významné osobnosti české (a také slovenské) hudební scény už šest let. Díky tomu mohli diváci na Činoherní scéně brněnského Městského divadla vidět a slyšet například Ondřeje Gregora Brzobohatého, Romana Dragouna, Vojtěcha Dyka, Petra Jandu, Zoru Jandovou, Michaela Kocába, Michala Pavlíčka, Ondřeje Rumla, Jiřího Schmitzera, Kamila Střihavku a mnoho dalších.

S Machálkovou jsou krajané

Nejnovější setkání se uskuteční v pondělí 6. listopadu v 19 hodin na Činoherní scéně MdB a jako Mertův speciální host tentokrát pozvání přijala zpěvačka Leona Machálková. „Je mi sympatická už proto, že pochází z Přerova, což je předměstí mé rodné vesnice Veselíčka – jsme tedy krajané. Společnou minulost máme i v divadle Semafor – to bych rád v našem brněnském představení akcentoval,“ uvedl Zdenek Merta.

Leona ve znamení sedmiček

Leonino vibrační číslo je podle něj sedm a sedmičky mají kromě jiného předpoklady velkého a projasněného talentu. „Mohla by to mít tedy celé trochu na háku, ale přesto je mimořádně pilná a odolná, a to se jí vyplácí. Ostatně kromě vibračních čísel existuje i zvěrokruh a ona je Beran,“ přiblížil osobnost zpěvačky moderátor.

Zpěvačka podle Merty neustále profesionálně rostla

Poukázal také na to, že Machálková na přelomu osmdesátých a devadesátých let vykukovala z různých, takzvaně menšinových žánrů. „Pak se chytla příležitosti být slavnou mainstreamovou zpěvačkou, úplně ji chápu, hvězdnost a velká kariéra jsou lákavé, víme o tom své. Leona dosáhla všelijakých met, měla pěkné prezentace v televizích, hrála hlavní role ve velikých muzikálových produkcích a zároveň neustále rostla,“ zdůraznil Zdenek Merta.

Udivuje důsledností a perfekcionismem

Machálková podle něj nepřestala pracovat a udivovala svoje okolí důsledností a perfekcionismem. „Například výkony ve StarDance či pořadu Tvoje tvář má známý hlas byly obdivuhodné, to je strašně těžké tyto soutěže absolvovat s grácií. Chtěl bych ji v tomto večeru představit v různých podobách, které nejsou veřejnosti tolik známé, v šíři a kvalitě, kterou považuju za ojedinělou a velmi barevnou,“ dodal hudebník.

Představí i koncertního mistra, herce a svou dceru

Ten kromě zpěvačky představí i koncertního mistra orchestru MdB Zdeňka Svozila a udělá malé okénko do muzikálu BASTARD, který oživne v této sezóně. Kromě Svozila přivítá u klavíru i herce městského divadla Lukáše Janotu a Aleše Slaninu a také svou dceru Esther, která nyní září v roli Wednesday v muzikálu Addams Family.