Jak zpravodajský portál BRŇAN již informoval, pětatřicetiletého Brňana Pernicu čekal o víkendu těžký zápas v ringu v britské metropoli v O2 areně, kde boxery s holýma rukama hnalo do boje 20 tisíc diváků. Byli mezi nimi s českou vlajkou i Pernicovi kamarádi.

Jenže než se držitel několika titulů v bojových sportech proti domácímu borci Lukeovi Nevinovi postavil tváří v tvář v ringu, musel si na prestižní zápas počkat.

„První problém byl, že soupeř navážil víc, než povoloval limit, měl větší hmotnost. A pak se strhla rvačka v publiku, kde se do sebe pustili Angličani a Irové a další diváci, takže pořadatelé museli před posledními třemi zápasy večera vyklidit celou halu,“ popsal nečekané dobrodružství Pernica.

Mezi provazy se dostal až po 40 minutách, takže v šatně vychladl. „Soupeř mě pak při boji holýma rukama omylem píchl prstem do oka, proto jsem byl při boxování opatrnější a chvílemi jsem ho viděl dvojmo,“ uvedl brněnský gladiátor, který svůj první duel v boxu bez rukavic bral jako každý jiný bojový sport.

Zápas byl podle něj vyrovnaný. „Prohrál jsem jako jediný český zástupce na body s kvalitním lepším soupeřem v prestižní organizaci,“ sportovně uznal Nevinovy kvality Zdeněk Pernica.

Při zápase si hlídal obličej, takže utrpěl jen bouli na čele a narazil si pravačku. „Protivník utržil čtyři jizvy pod očima i nad nimi. Zápas by se možná vyvíjel jinak, kdybych mohl ty dva roky, co byl covid, pořádně trénovat. K utkání v Londýně jsem měl totiž nastoupit už před pandemií,“ vysvětlil boxer.

Duel s Nevinem však nebyl ve Velké Británii jeho poslední. „Dostal jsem nabídky tam příští rok účastnit se dalších zápasů v boxu bez rukavic pod organizací BKB. Teď si ale určitě dám pořádný oraz a budu se o Vánocích věnovat rodině,“ dodal Pernica, který se chce dál aktivně věnovat právě jen boxerským zápasům holýma rukama.