Vzácnou návštěvu mohli zaregistrovat brněnští fanoušci na nedělním utkání Komety s Mladou Boleslaví. Ve VIP lóži sledoval duel dvojnásobný mistr Martin Erat, který přišel pozdravit bývalé spoluhráče, vedení a zaměstnance klubu. Na pár dnů přiletěl ze zámoří, kde většinu roku tráví trénováním mladých hokejistů. A v moravské metropoli byl svědkem toho, jak modrobílí trestuhodně ztratili v prodloužení zápas s Bruslaři.

Věnuje se trénování mládeže

Erat, který stál předloni jako asistent vedle reprezentačního trenéra Kariho Jalonena při zisku bronzu na světovém šampionátu, se nyní v Americe věnuje trénování mládeže. „Máme svůj klub, věnuju se mládeži, na ledě jsem tak čtyři hodiny denně. Pořád jsem na zimáku, takže mě hokej nechybí. Možná si dám příští rok pauzu, ale chtěl bych se k němu zase vrátit. A uvidíme, kam mě cesty zavedou,“ prozradil klubovému webu Komety dlouholetý hráč NHL.

Po očku sleduje letošní ročník extraligy

I když je velmi vytížený, přece jen po očku sleduje výsledky a průběh letošního extraligového ročníku. „Je pravda, že jsem toho letos moc nestihl, ale hokej jako takový samozřejmě sleduju. Mrknu se na výsledky, a když je čas, podívám se i na zápas. Kometě se v této sezoně daří a přál bych jí, aby byla úspěšná,“ uvedl Erat. Ten do Česka přijel jen na pár dnů kvůli vyřízení osobních záležitostí a věcí kolem domu a v úterý se vracel zpět do Ameriky.

Kluci se ze ztraceného duelu určitě poučí, míní Erat

Duel s Bruslaři, v němž Kometa dlouho vedla 2:0 a nakonec ho ztratila v prodloužení 2:3, viděl celý. „Vnímal jsem, že se Kometě v poslední době daří a má výsledky. S Boleslaví odehrála dobrý zápas, přes padesát minut dominovala a hrála super hokej. Měla to pod kontrolou a mířila ke třem bodům. Bohužel, to je hokej, někdy se to tak stane. Kluci se z toho do budoucna určitě poučí,“ míní někdejší útočník, který v dresu Brna dobyl dva tituly.

Atmosféru v hledišti si užívá

Přestože modrobílí hráli letos už osmý domácí zápas a jsou jarní prázdniny, návštěvnost a kulisa byla opět parádní. A atmosféra ve Winning Group Areně byla opět elektrizující. „Kdykoliv se do Brna vrátím, moc si to užívám. Oživí mi to vzpomínky na dobu, kdy jsem v modrobílém dresu působil. Jak jsme vyhrávali tituly, co všechno fanoušci zažívali a jakou atmosféru vytvářeli na tribunách. Je to fajn vrátit se na zimák a vzpomenout si na to. Brno je takový můj druhý domov,“ uvedl Martin Erat.

Těší se na setkání s majitelem klubu po sezóně

Toho si v průběhu třetí periody našly kamery a následoval obrovský aplaus. Vřelé přivítání ho dojalo. „Chtěl bych fanouškům poděkovat. Je příjemné, že na mě nezapomněli a já určitě nikdy nezapomenu na ně. Opravdu moc hezké gesto,“ řekl hokejista, který kvůli zdraví a rodině před čtyřmi roky ukončil kariéru. Ve VIP lóži seděl vedle majitele klubu Libora Zábranského. „Bavili jsme se o všem možném, ale spíš se těším na společné setkání po sezoně. Teď to bylo takové hektické, sezona je v plném proudu. Věřím, že se někde v Česku potkáme po skončení tohoto ročníku,“ dodal trenér americké mládeže.

Kometě přeje další titul

A udělal si také čas na brněnské hokejisty v kabině. „Stavil jsem se za nimi. Pozdravil jsem Martina Zaťoviče, Tomáše Vincoura, Danu Vincourovou, Petra Ondráčka, všechny kustody a zkrátka všechny co znám. Klukům přeju hlavně hodně zdraví, ať jim během celého play-off vydrží a v Brně nic jiného neexistuje než titul. Takže z Ameriky budu fandit, aby se jim mistrovský pohár povedlo získat,“ popřál Kometě další titul do sbírky.