Fotbalisté vedoucí Dukly i Vyškova ve 23. kole druhé ligy zvítězili a nadále je na špici tabulky dělí dva body. Pražané doma zdolali Opavu 2:0, Vyškov navzdory oslabení uspěl na hřišti Prostějova 1:0. Po čtyřech prohrách v řadě konečně zabrala Zbrojovka, když doma zdolala Jihlavu 1:0. Další brněnský tým Líšeň zvítězila ve Vlašimi po gólové přestřelce 5:4.

MFK vyhrál na Hané i v oslabení

MFK Vyškov v závěru úvodního poločasu s Prostějovem, který hraje v azylu v olomouckých Holicích, oslabil vyloučením kapitán Štěpánek. I přes početní nevýhodu hosté získali plný počet bodů, o čemž krátce po přestávce rozhodl premiérovým gólem za Vyškov guinejský obránce Sylla. Svěřenci trenéra Kameníka zvítězili venku ve druhé lize po sérii tří proher. Prostějov nenavázal na dvě výhry a klesl na předposlední patnácté místo. Na Varnsdorf, jemuž patří první nesestupová pozice, ztrácí bod.

Líšeň přetlačila Vlašim v devítigólové přestřelce

Líšeň ve Vlašimi v první půli dvakrát ztratila vedení a po úvodním dějství prohrávala 2:3. Po změně stran se dotáhla, ale domácí si opět vzali náskok zpět. Hosté však předvedli obrat zásluhou Mioniče a Poláška, který dokonal hattrick. Brněnský celek zvítězil po šňůře tří remíz, bodoval šest kol po sobě a je šestý. Vlašim nevyhrála tři kola v řadě a je osmá.

Zbrojovka se po hubené výhře posunula na 9. místo

Duel brněnské Zbrojovky s Jihlavou směřoval k bezbrankové remíze, ale v 85. minutě vystřelil domácím výhru Granečný. Brno vyhrálo po sedmi kolech a sérii čtyř proher a posunulo se z dvanáctého na deváté místo. Vysočina nezvítězila osm kol v řadě a od sestupu ji dělí tři body.