Hrát v horní polovině tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. To je cíl fotbalistů Líšně pro nadcházející sezónu, kterou otevřou už tuto sobotu zápasem v Chrudimi. Tým, který v uplynulé sezóně nakonec skončil pátý, bude bezesporu jedním z mužstev, které budou chtít potrápit brněnskou Zbrojovku při návratu do nejvyšší soutěže.

Chtějí vybudovat umělé osvětlení

Páté místo považuje předseda klubu Karel Hladiš při stávajících podmínkách v Líšni za úspěch. „Béčko postoupilo do divize. Chci, abychom hráli v horní polovině tabulky,“ nastínil cíle týmu Hladiš. Prioritou pro příští rok je vybudování umělého osvětlení na stadionu v Kučerově ulici. „Chtěli bychom je rozsvítit 22. června, kdy budou vrcholit oslavy stoletého výročí klubu. Bez osvětlení navíc nebude možné od příštího roku ligu hrát,“ upřesnil Hladiš.

Přišly čtyři posily, Zikl bude hostovat ve Startu Brno

„Do kádru přišli Mezera z Táborska, Aldin ze Slovácka, Vlasák z Hostouně a Raab z Baníku Ostrava. Do Rakouska naopak odešel Laczkó, Šumbera odešel do Startu Brno, kam míří na hostování i Zikl a řešíme případný odchod Bednáře do Bohunic,“ přiblížila změny v kádru vedoucí mužstva Dagmar Wallová. Zikla chce trenér Milan Valachovič nechat rozehrát ve třetiligovém Startu. „Doufám, že ho to nakopne k lepším výkonům,“ dodal kouč. Mrzí ho i odchod Laczka, protože s ním počítal do základní sestavy.

Silný se chtěl vrátit do Líšně

Potvrdil také zájem snajpra Jana Silného, který neuspěl v Jablonci ani ve Zlíně, vrátit se do Líšně. Předseda Hladiš o tom jednal s jabloneckým bossem Peltou, který však útočníka poslal do Prostějova. „Byli jsme z toho zklamaní,“ podotkl Valachovič. Ten by si dokázal představit posílení kádru šikovným křídlem. „Přestupová okna jsou stále otevřená, třeba se hned po prvním kole objeví někdo, kdo se nám bude líbit,“ řekl trenér Líšně.

Půjde Černín do první ligy?

Klub má všechny hráče pod smlouvou. „O stopera Černína měly zájem hned dva prvoligové kluby, jeden z nich by ho chtěl v zimě na přestup,“ poznamenala Wallová. „V kabině je poznat, že jsou tu jen kmenoví hráči, kteří táhnou za jeden provaz. Už vyhlížíme první zápas, jsme odhodlaní uspět. Ale jdeme do toho s pokorou,“ uvedl kapitán týmu Michal Jeřábek. Vyhrát chtějí už první utkání v Chrudimi, která se v uplynulé sezóně stala remízovým králem.

Soutěž je velmi vyrovnaná, říká Valachovič

Podle Valachoviče je druhá liga neskutečně vyrovnaná. Jasným favoritem na postup je podle něj Zbrojovka. Mezi další adepty počítá trenér Líšně i pražskou Duklu a vysoké ambice má i Vyškov, který se v uplynulé sezóně probil z druhé pozice až do baráže se Zlínem. S tím hrála Líšeň i poslední přípravný zápas. Ve Zlíně byli svěřenci Milana Valachoviče v první půli lepší a vedli 2:0. Prvoligový tým ale nakonec zápas otočil a vyhrál 4:2.