Chceme hrát o špici a porvat se o postup do nejvyšší soutěže! Tak zní vzkaz trenéra fotbalistů Líšně Milana Valachoviče pochybovačům, kteří tvrdí, že jeho svěřenci pustí postup soupeřům nebo umožní záchranu Zbrojovky ve FORTUNA:LIZE. Podle kouče je druhá liga nesmírně vyrovnaná a o postup nebo baráž bude až do konce základní části soutěže bojovat šest mužstev: kromě Líšně chtějí výš Karviná, Vyškov, exligová Příbram, pražská Dukla a také Varnsdorf.

Soutěž je podle kouče velmi vyrovnaná

Líšeňští v posledních třech zápasech nevyhráli. Remizovali doma s tonoucí Opavou 0:0, prohráli vymyšleným gólem 0:1 s béčkem Sparty a remizovali v Karviné 2:2. Soutěž je však podle Valachoviče velmi vyrovnaná. „Vždyť čtrnáctá Opava před tím porazila doma Karvinou, která vede tabulku. A čtvrtá Příbram doma prohrála s tehdy posledním béčkem Slávie, které tak skolilo podzimního mistra,“ řekl zpravodajskému portálu BRŇAN trenér.

Líšni se prý výš nechce, tvrdí někteří fanoušci

Ten je rád, že jeho svěřenci zatím vybojovali 43 bodů a na druhém místě FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY ztrácejí tři body na lídra z Karviné. Přesto stále zaznívají z tábora fanoušků na sociálních sítích hlasy, že Líšeň nemá zájem postoupit do nejvyšší soutěže nebo do baráže. „Tyhle poslední zápasy se ukáže, jak moc chce Líšeň do první ligy. Moje tušení je, že ne,“ napsal třeba Ladislav Filipín.

Chceme skončit první nebo druzí, říká Valachovič

Všem pochybovačům, kteří nevěří ve snahu o postup, Milan Valachovič vzkazuje, že líšeňští fotbalisté chtějí v každém zápasu vyhrát. „Chceme opravdu skončit první či druzí a zkusit si případně baráž. Za výhry a remízy máme finanční odměny a živíme rodiny. Nevidím důvod, proč bychom měli něco pouštět. Klub navíc požádal o licenci na první ligu, takže se s tím počítá. A kdo říká, že bychom výš nechtěli, tak je blázen a idiot, který v životě nedělal sport!“ zdůraznil kouč týmu z předměstí Brna.

Nic se pouštět nebude

A bude rád, když jeho svěřenci svými výkony zamotají hlavu vedení klubu, které by pak mělo rozhodnout, kam se tým posune. „Pokud druhou ligu vyhrajeme, tak si myslím, že předseda klubu Karel Hladiš by to prostě vzal. Zodpovědně tedy prohlašuji, že hrajeme o co nejlepší umístění. Nic nepouštíme a do konce soutěže pouštět nebudeme,“ uvedl Valachovič. Pokud by se Líšeňským podařilo postoupit do nejvyšší soutěže, hráli by domácí utkání na Městském stadionu na Srbské.

V dalším kole je čeká ohrožený Prostějov

V dalším kole jede Líšeň do Prostějova, který je s 29 body třináctý a od sestupových příček ho dělí pouhé tři body. „Tam to bude boj, protože nemají nejlepší terén a hrají o holý život,“ narážel trenér na svízelnou situaci příštího soupeře. Prostějov totiž v neděli schytal v Karviné debakl 5:0 a slezský klub se tak posunul zpět do čela soutěže právě před Líšeň. Ta přitom venkovní zápasy většinou neprohrává. Před výše zmíněnou remízou v Karviné urvala v půlce dubna tři body za hubenou výhru 1:0 v Jihlavě.