Po čtyřech cizincích získává tým fotbalistů Vyškova další významnou posilu. Do ofenzivy MFK přichází pětadvacetiletý Patrik Schön, který nakoukl také do nejvyšší české soutěže. Někdejší mládežnický reprezentant posiluje lídra FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY po přestupu z prvoligového jedenáctého Jablonce. Ambiciózní jihomoravský klub o angažmá útočníka informoval na svém webu. Vyškov tak dává jasně najevo, že to s letošním postupem do FORTUNA:LIGY myslí opravdu vážně.

Hrál v Mostu a bodoval v Juniorské lize

Schön, který nejčastěji hrává na pravém křídle, poprvé nakoukl do profesionálního fotbalu v ročníku 2014/15, kdy figuroval na soupisce druholigového Mostu. Zapsal však i starty v tehdejší Juniorské lize, kde hrál v zeleném dresu Jablonce a v osmi duelech nastřádal čtyři body za tři góly a asistenci.

Za Varnsdorf nastřílel 29 gólů

Nejvýraznější stopu každopádně zanechal útočný univerzál v druholigovém Varnsdorfu. Tam působil od roku 2018 do loňska, přičemž za bezmála 130 zápasů stihl 29 branek a dalších 11 jich připravil. I díky němu se klub držel v horních patrech F:NL a každý soupeř musel být ve vzájemných utkáních maximálně obezřetný.

V Jablonci si moc nezahrál a šel do jeho rezervy

V úvodu aktuální sezóny se Schön připojil k Jablonci, v jehož prvoligovém áčku ale zaznamenal jen 42 prvoligových minut a dalších 79 minut přidal v MOL Cupu. Zbytek podzimu bývalý český reprezentant do 18 let strávil v béčku severočeského klubu, které hraje třetí nejvyšší soutěž. Ve Vyškově tak má ideální šanci dostat se dostat do tempa a vrátit se do herní pohody.

Vyškov čeká další přípravný duel s Trenčínem

Útočník již má za sebou také premiéru v dresu MFK. Trenér Jan Kameník ho v minulém přípravném zápase proti Zlínu využil z lavičky. Další měření sil, v němž se posila může opět ukázat na trávníku, se přitom už blíží. Lídr druholigové tabulky k němu nastoupí v neděli 4. února, kdy zamíří na hřiště účastníka první slovenské ligy AS Trenčín.