Fotbalisté brněnské Zbrojovky v nastavení nedělního utkání 23. kola první ligy v Teplicích podle komise rozhodčích správně zahrávali penaltu. Sudí Ladislav Szikszay sice nejprve zákrok domácího Štěpána Chaloupka na střídajícího Ondřeje Pachlopníka jako faul neposoudil, ale po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace ze záznamu verdikt přehodnotil a přisoudil Zbrojovce pokutový kop.

Penalta se kopala za faul na Pachlopníka

Pachlopník v druhé ze tří nastavených minut po souboji s Chaloupkem upadl ve vápně u postranní čáry a Szikszay celou situaci dlouho konzultoval s videorozhodčím Pavlem Orlem. Brněnský Řezníček následně z penalty vyrovnal na konečných 1:1 a 16. gólem v ligové sezoně si upevnil vedení v tabulce kanonýrů.

Tepličtí remízu dlouho vstřebávali

Severočeši smolný závěr duelu těžko vstřebávali. „Penaltový moment nemá smysl moc komentovat. Rozhodčí klidně mohl písknout faul na Urbance a k zákroku ve vápně se nevracet,“ řekl k tomu na tiskové konferenci nový teplický trenér Zdenko Frťala.

Hrubá chyba hlavního sudího

„Rozhodčí na základě intervence VAR (videorozhodčího) správně nařídil pokutový kop za podražení. Penalta měla být nařízena už rozhodčím přímo na hrací ploše, jednalo se o jeho hrubou chybu,“ uvedl ve videu na webu FAČR místopředseda komise rozhodčích Libor Kovařík.