Fotbalisté Zbrojovky Brno chtějí v jarní části druhé ligy usilovat o návrat mezi elitu. Po podzimu jsou v tabulce na šestém místě s devítibodovou ztrátou na vedoucí Vyškov, ale pouze o bod zaostávají za třetí pozicí, která zajišťuje účast v baráži. Druhá nejvyšší soutěž se po zimní pauze znovu rozběhne o víkendu.

Chtějí minimálně do baráže

„První příčka je vysoko, což vnímáme, ale naše postupové cíle vyřčené už před startem soutěže se nemění. Věřím, že minimálně na barážovou příčku dosáhneme,“ řekl na dnešním setkání s novináři sportovní ředitel Zdeněk Psotka.

Přivítali zvučné posily

Klub nadále sází na odchovance, přesto během zimy přivítal některé zvučné posily. Psotka řekl, že nejde jen o hráče, s nimiž by Brno mělo vybojovat postup, jsou to ale zároveň fotbalisté, kteří by byli konkurenceschopní i v nejvyšší soutěži.

Gólman Sváček bude soupeřit o roli jedničky s Berkovcem

Z Plzně se vrátil stoper Luděk Pernica, na hostování z Viktorie přišel také gólman Dominik Sváček, který bude soupeřit o roli jedničky se zkušeným Martinem Berkovcem. Další tři posily jsou ze zahraničí, ke Gyamfimu Fosterovi a Kristofferu Joergensenovi z dánských klubů Esbjerg a SoendersjyskE přibyl na poslední chvíli Simon Falette se zkušenostmi z Německa, Turecka a Francie.

Falette vyhrál Německý pohár

Falette je vítěz Německého poháru a semifinalista Evropské ligy s Frankfurtem. Dvaatřicetiletý bývalý reprezentant přišel do Zbrojovky jako volný hráč a podepsal smlouvu do konce ročníku. „Už po dvou trénincích je znát, že bude posilou. Je schopný řídit hru, má skvělou levačku,“ řekl o dvaatřicetiletém Guinejci trenér Tomáš Polách, který k týmu přišel loni koncem října po odvolání Luďka Klusáčka.

Jaro zahájí v sobotu na Dukle

Zbrojovka vstoupí do druholigového jara sobotním zápasem na hřišti druhé Dukly Praha, která rovněž touží po postupu. Na první Vyškov však Pražané vedení matadorem Petrem Radou po podzimu ztrácejí čtyři body, a naopak před Brnem mají náskok pěti bodů. „Máme za sebou dobrou přípravu a chceme ji zúročit už v prvním zápase,“ podotkl Polách.