Fotbalisté Vyškova vybojovali v zimní přípravě další cennou remízu, když s prvoligovým Zlínem uhráli výsledek 0:0. Stejně jako s ostravským Baníkem tak i tentokrát svěřenci trenéra Jana Kameníka odešli ze zápasu bez inkasované branky. V přípravě tak zatím neprohráli. Ambiciózní lídr druhé ligy navíc ohlásil v těchto dnech už čtvrtou posilu. Stal se jí belgický záložník Allan Delferriere. Kádr mužstva naopak opustil Kanakimana, který zamířil do Jablonce, a také Vintr. Ten přestoupil do FC Zlínsko.

Se Zlínem hráli bez branek

Vyškov měl v zápase se Zlínem územní převahu, kterou ale nezužitkoval v žádný střelecký pokus do sítě. Ve druhé části zápasu se již několik závarů objevilo. Velkou šanci vytvořil kolem 60. minuty Krška pro nabíhajícího Fombu. Ten ale hlavou trefil jenom tyč. Ke konci duelu se potom předvedli i domácí, když Stejskal intuitivně vyrážel pokus Schánělce. Měření sil poté dospělo k remíze 0:0. Vyškovští si připsali třetí remízu v rámci zimní přípravy.

Čtvrtou posilou je belgický záložník

Klub, jehož cílem je letos postup do nejvyšší soutěže, také na svém webu ohlásil už čtvrtou posilu tohoto přestupového období. Sestavu doplnil belgický záložník Delferriere, který má zkušenosti ze Skotska i starty v pohárové Evropě. Jednadvacetiletý fotbalista naposledy nastupoval za Hibernian FC.

Hrál i kvalifikaci Evropské konferenční ligy

Rodák z Lutychu se poprvé předvedl v dospělém fotbale během ročníku 2020/21, kdy zasáhl do play-off belgické ligy o postup do Evropy. Jeho domovský klub Standard tehdy sice vytoužený postup neurval, mladík však ukázal potenciál. V aktuální sezóně stihl v dresu Hibernianu tři utkání kvalifikace o Evropskou konferenční ligu. A hrál proti účastníkovi anglické Aston Ville či proti švýcarskému Luzernu.

Nastartuje kariéru ve Vyškově?

V ligových zápasech ovšem sbíral minuty pomálu a kariéru tak může nastartovat právě ve Vyškově. „V Allanovi získáváme středového hráče, který je skvěle vybavený silově a má kvalitní kopací techniku. Nechybí mu ani velmi slušná herní inteligence a charakterově je velmi dobře nastaveným hráčem,” uvedl trenér MFK Jan Kameník.

Kanakimana zamířil do Jablonce

Mužstvo naopak opustil střelec Bienvenue Kanakimana. Zamířil do Jablonce, kde okusí vysněné prvoligové angažmá. Za Vyškov během tří sezón odehrál 76 soutěžních zápasů a zaznamenal 25 branek. „Přestup Bennyho do Jablonce je pro jeho kariéru takovým postupným krokem. U nás měl výborné momenty, dvě výborné sezóny, během kterých na něj byly velice zajímavé nabídky. Vždy ale zvítězil sportovní aspekt, jímž byl úspěch MFK, a přestupy se neuskutečnily,“ řekl generální manažer klubu Zbyněk Zbořil.