Fotbalisté Vyškova ukázali, proč po podzimu vedou druhou ligu a mají našlápnuto mezi elitu. V přípravě na soustředění ve Španělsku totiž uhráli cennou remízu 1:1 s béčkem slavného Realu Madrid. Jediným střelcem lídra FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se stal David Krška. Ten v první půli otevřel skóre. Na jeho trefu reagovali svěřenci legendárního Raúla Gonzáleze vyrovnáním ve druhé půli.

Skóre otevřel po půlhodině hry Krška

Hráči MFK dobře věděli, že nastupují proti velmi kvalitnímu soupeři. Rezerva Realu byla skvělá na balónu, zatímco v oranžových dresech hrající Vyškov spíše vyčkával na rychlé akce a z nich vyrážel dopředu. „Zhruba po 20 minutách jsme si zvykli na tempo utkání a shodili jsme ze sebe nervozitu. Jakmile jsme se do toho dostali, objevovaly se z naší strany velmi dobré akce,“ uvedl pro klubový web vyškovský trenér Jan Kameník. To se projevilo také na skóre, které v 31. minutě otevřel David Krška.

Ve druhé půli Španělé vyrovnali

Remíza 1:1 je ale pro Vyškov, který má ambice letos postoupit do první ligy, historickým výsledkem. „Kluci zápas výborně odpracovali a podali celkově dobrý výkon na všech postech. Hráli jsme velice solidně do defenzivy a soupeře jsme k šancím moc nepouštěli. Sami jsme pak čerpali z rychlých protiútoků, některé akce jsme však nedotáhli,“ řekl Kameník.

Remíza s béčkem Realu je pro MFK povzbuzující

Konečné skóre s béčkem světového giganta je pro MFK samozřejmě povzbuzující. „Je potřeba říct, že proti nám stála velká kvalita. Všichni hráči Realu byli skvěle technicky vybavení, pohybliví a současně velmi dobře organizovaní,“ dodal vyškovský kouč. Mužstvo podpořili přímo na stadionu Alfreda di Stefána rodiče Davida Němečka.

Další přípravu odehrají zítra

Druhé přípravné utkání v rámci španělského soustředění čeká Vyškov zítra, tedy ve čtvrtek 15. února. Jeho protivníkem se stane béčko dalšího španělského klubu, tentokrát C.D. Leganés.