Fotbalisté Vyškova zvládli vstup do zimní přípravy na jedničku. Lídr druholigové tabulky porazil v prvním přátelském zápasu slovenskou Skalici 1:0. Vítězný gól vstřelil Sylla a na hřišti se během zápasu objevily ve vyškovském dresu i dvě posily ze Španělska: levý obránce Aziz Kayondo a křídelník Issa Fomba. Duel splnil naše očekávání, uvedl na klubovém webu kouč MFK Jan Kameník.

Rozhodující gól dal Sylla

Zimní příprava Vyškova se rozjela hned po Novém roce. K prvnímu zápasu vyjeli svěřenci kouče Kameníka do slovenské Skalice, s níž se několikrát utkali i v předešlých přípravných obdobích. Jediným střelcem duelu se stal Sylla, jenž se ve 41. minutě prosadil hlavou po rohovém kopu. Víceméně vyrovnaná první půle se tak v rozhodujícím momentu přiklonila ve prospěch hostů, kteří v náročném druhém poločase hubenou výhru uhájili.

Protočili i hráče na zkoušku

Trenéři MFK protočili během 90 minut početnou skupinu hráčů – včetně těch, kteří aktuálně jsou v mančaftu na zkoušku. Na trávník se dostali například Patrik Schön, Paul Cherif Nghabo nebo Antonín Svoboda. Ten ukončil smlouvu v Líšni a zkouší to v týmu lídra 2. ligy.

Trenér rozložil zátěž na víc hráčů

„Zápas naplnil naše očekávání. Potkali jsme se s kvalitním soupeřem z první slovenské ligy, rozložili jsme herní zátěž a víceméně všichni hráči si zahráli jednu půlku, někteří i malinko déle. Budu doufat, že jsme střetnutí přežili ve zdraví,“ uvedl Kameník.

První poločas byl v podání Vyškova lepší

Vyškov se ujal vedení v první půli a až do konce ho nepustil. „V prvním poločase se nám dařilo o trochu víc, ve druhé části jsme častěji ztráceli míče a nedrželi jsme balón tolik pod kontrolou. Zase jsme si ovšem vyzkoušeli jiné věci, jež se nám budou hodit. Získali jsme cenný materiál do další práce,“ řekl vyškovský kouč.

Hráči to odpracovali, řekl kouč

Ten chválil hráče za to, jak první zápas přípravy odpracovali, byla z nich znát energie. „Něco se podařilo více, něco méně, je však potřeba upozornit, že do hry naskočili i noví hráči, kteří se s námi teprve seznamují. Utkání každopádně splnilo svůj účel,“ těšilo Kameníka.

Protočil i španělské posily

Trenér prvního týmu druhé nejvyšší soutěže na hřiště v průběhu zápasu poslal i posily ze Španělska. Z Leganés přišli na půlroční hostování 21letý levý obránce Aziz Kayondo z Ugandy a 22letý křídelník Issa Fomba z Mali. Oba hráči mají být cennými posilami, které pomohou klubu v jarních bojích o čelo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Kayondo již startoval například za Real Monarchs v americké MLS Next Pro, přičemž teď přichází z B-týmu španělského Leganés. Na kontě však má třeba i utkání v africké Lize mistrů za Vipers SC. Fomba se po přesunu do Evropy představil v Málaze, kde si zahrál i zápas poháru Copa del Rey. I on se jeví velmi zajímavě a může být důležitým dílkem v sestavě Vyškova.

Ve středu nastoupí proti Slovanu Bratislava

Další měření sil plánuje MFK už velmi brzy. Ve středu 17. ledna Vyškov naskočí do přípravného souboje s historicky nejúspěšnějším slovenským mužstvem ŠK Slovan Bratislava. Hrát se bude od 12 hodin v TC Brněnské Ivanovice (bývalé TCM).