Hokejisté Brna vyhráli ve 25. kole extraligy na ledě Liberce vysoko 6:1. Kometa tak potvrdila dobrou formu, vyhrála pátý z posledních šesti zápasů a posunula se v tabulce před svého dnešního soupeře. Bílí Tygři se i nadále trápí, zaznamenali již čtvrtou porážku z pěti zápasů. Moravané položili základ svému vítězství již v první třetině, kterou vyhráli 3:0. Hattrickem se stejně jako v prvním vzájemném utkání sezony blýsknul americký útočník Steve Moses.

Kometa předvedla bleskový nástup do utkání a již po 24 vteřinách hry šla zásluhou Kaňáka do vedení. Ve 4. minutě pak přidal druhý gól Brna Moses, který dorazil za Králova záda Gazdovu střelu. A to pořád nebylo ze strany hostů vše. Přesilovou hru využil vteřinu před vypršením Dvořákova trestu opět Moses a poslal Brno již do tříbrankového trháku.

„Měli jsme perfektní začátek. Byl to tady pro nás hodně důležitý zápas, Liberec je náš blízký konkurent v tabulce. O to víc jsme rádi, že to takhle dopadlo. A jak říkám, dávali jsme si velký pozor na začátek, aby nám neutekl a my ho dobře zvládli. Taky se nám nechtělo odjet s prázdnou domů po tak dlouhé cestě sem. To všechno se pozitivně promítlo do našeho prvního střídání, kdy jsme skórovali. Dostali jsme se okamžitě na vlnu a chtěli toho dál využívat,“ řekl Moses po utkání.

Až poté se ke slovu dostali také domácí, Rychlovského samostatný únik ale skvěle zlikvidoval Lukeš. Následovali dvě početní výhody Bílých Tygrů v krátkém sledu za sebou, hráči domácích je ale nesehráli vůbec dobře. V samém závěru první třetiny mohl přidat čtvrtý gól hostů Kohout, Král ale jeho samostatný nájezd zastavil.

Ve druhé části Severočeši přidali na aktivitě a odměnou jim byl kontaktní gól, o který se postaral Knot

Domácí radost ale netrvala příliš dlouho, Kometě okamžitě vrátil tříbrankové vedení Gazda. V polovině utkání navíc měli Brněnští k dispozici dlouhou přesilovku pět na tři a maximálně ji využili. Na 5:1 zvýšil dělovkou bez přípravy opět Gazda a na jeho branku navázal po 17 vteřinách Moses, který zkompletoval svůj hattrick. Zároveň tím vyhnal Krále z branky, toho nahradil Pařík.

„První gól byl čistě náhoďák, i když jsem tomu šel trochu naproti a nahodil to na bránu. Druhý byl v přesilovce pět na tři. Kluci to sehráli super a vyšlo to na mě, že jsem zakončoval do prázdné brány,“ řekl Daniel Gazda, jenž má na svém kontě už jedenáct branek.

Severočeši se pokoušeli alespoň snížení, hostující obrana je ale do velkých šancí nepouštěla

Závěr druhé části okořenila boxerská vložka mezi Klímou a Pospíšilem. Do třetí třetiny vstoupily oba týmy velmi opatrně. Ve 42. minutě se o zkorigování stavu pokusil Flynn, ale Lukeš byl proti. Stejně tak neuspěli o něco později Knot a junior Pérez. I přes několik slibných šancí na obou stranách se už skóre nezměnilo.

„Je to škoda, že si v posledních domácích zápasech kazíme dojem. Nehrajeme teď dobře, trápíme se. Ráz zápasu určil nepovedený začátek z naší strany. Je to pak těžké, když po čtyřech minutách prohráváte o dva góly. Čekají nás ještě dva zápasy do reprezentační pauzy a bylo by dobré se vrátit na vítěznou vlnu, aby se nám lépe dýchalo,“ řekl obránce domácích Ronald Knot.