Hokejisté Brna dnes začali závěrečnou fázi přípravy na nadcházející extraligový ročník. Hlavní kouč Komety Patrik Martinec měl k dispozici téměř kompletní kádr, chyběla pouze americká posila Steve Moses. První přípravný zápas sehraje čtvrtfinalista uplynulé sezony 10. srpna v Třebíči.

Třiatřicetiletý Moses, který má za sebou úspěšnou kariéru nejen v Americe, ale i v Evropě, nebude chybět dlouho. „Má letenku na tento víkend, v pondělí se připojí k týmu,“ informoval novináře po prvním společném tréninku na ledě Martinec. „Máme o Mosesovi velmi dobré reference a věříme, že nahradí střelecky Luboše Horkého, který odešel do Lahti,“ poznamenal kouč na adresu Američana, který získal na MS v Praze v roce 2015 bronz.

Kádr Komety pro extraligu považuje kouč prakticky za uzavřený

„Každý trenér by chtěl být silnější a silnější, ale po příjezdu Mosese budeme kompletní a nečekám, že by dorazila ještě nějaká posila,“ konstatoval Martinec.

Celek českého mistra z let 2017 a 2018 přes léto posílili brankář Štěpán Lukeš (Karlovy Vary), obránci Daniel Gazda (Zlín), Lukáš Kaňák (Třinec), Alex Lintuniemi (Mladá Boleslav) a útočníci Tomáš Marcinko (Třinec), Moses (Hämeenlinna), Lukáš Cingel (Hradec Králové) a Martin Kohout (Karlovy Vary). Z hostování se vrátili Pavel Jenyš s Petrem Kratochvílem.

Brněnský dres už v nové sezoně nebudou oblékat Tomáš Kundrátek, Marek Čiliak, Kim Strömberg, Radek Koblížek, Marek Hrbas, Jiří Ondráček, Michal Gulaši a nejlepší střelec týmu poslední sezony Horký

Od pondělí začnou Brňané trénovat na dvě skupiny. „V pondělí, úterý a čtvrtek budeme střídat led se suchou přípravou a ve středu a v pátek budeme pouze na ledě. Takhle to bude probíhat dva týdny, pak se tým zúží a budeme už jen v jedné skupině,“ naznačil kouč.

Sérii přípravných zápasů začne Kometa ve čtvrtek 10. srpna v Třebíči

„Výsledky nebudou podstatné, ale prohrávat nechceme. Postupně začneme budovat systém, v hlavách máme různé varianty, ale na ledě se musí ukázat, že to bude klapat. Máme na to šest týdnů,“ uzavřel Martinec.

Program přípravných zápasů:

Čtvrtek 10. srpna: HC Horácká Slavia Třebíč – HC Kometa Brno (17:30).

Úterý 15. srpna: HC Olomouc – HC Kometa Brno (18:00).

Čtvrtek 17. srpna: HC Kometa Brno – HC Motor České Budějovice (17:30).

Čtvrtek 24. srpna: HC Oceláři Třinec – HC Kometa Brno (17:00).

Úterý 29. srpna: HC Motor České Budějovice – HC Kometa Brno (17:30).

Čtvrtek 31. srpna: HC Slovan Bratislava – HC Kometa Brno (18:00).

Úterý 5. září: HC Kometa Brno – HC Olomouc (18:00).

Čtvrtek 7. září: HC Kometa Brno – HC Slovan Bratislava (18:00).