Fotbalisté Líšně v předehrávce 5. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY prohráli v Opavě 2:0. Dvěma góly je složil Yahaya Mohammed Marzuq. Čerstvá ofenzivní posila Slezanů během svých tří premiérových duelů ve F:NL nasázela stejný počet branek. Tým z předměstí Brna naopak zapsal už třetí porážku. Jsem strašně zklamaný a naštvaný, přijeli jsme si sem zakopat, zuřil líšeňský kouč Milan Valachovič. K plánu pohybovat se v horní půlce tabulky mají výkony jeho svěřenců hodně daleko – jsou totiž až třináctí.

První gól padl už v 8. minutě

Slezané do duelu vlétli jako velká voda a byli hned po osmi minutách hry odměněni. Na roh Blechy si na zadní tyči naskočil Marzuq a prudkou hlavičkou otevřel skóre. „Do zápasu jsme vstoupili velmi aktivně, soupeře jsme tlačili. Byli jsme na míči a hledali jsme cestu, jak se do něj dostat, protože Líšeň má velmi zkušené hráče a není jednoduché ji přehrát. Jsem moc rád, že jsme dali brzy branku a dál jsme pokračovali v aktivní hře,“ uvedl trenér Opavy Miloslav Brožek.

Nezodpovědně jsme bránili a Opava nás trestala, řekl Valachovič

Domácí pak mohli svůj náskok zvýraznit, ale Ondráček z hranice šestnáctky nedokázal propálit hostujícího brankáře Vajnera. „V první půli to bylo z naší strany bez energie. Hned v úvodu jsme nesmyslně ztratili balon, což domácí potrestali. Vytáhlého útočníka Opavy jsme měli střihnutého na videu, ale stejně to nepomohlo. Byli jsme nezodpovědní při bránění a dostali jsme gól. Je to už třetí standardka, kdy jsme takhle inkasovali,“ řekl Valachovič.

Posila přidala i druhou branku

Ani ve druhé půli se průběh zápasu příliš nezměnil. Opavští dál tlačili a po hodině hry přidali gólovou pojistku. Marvani „díky“ obětavé obranné práci Ondráčka nedotáhli nadějnou akci tři na tři, domácí rychle otočili hru a po centru Kopečného z pravé strany se podruhé v utkání hlavou prosadil Marzuq – 2:0.

Spravili si náladu po ztrátě bodů se Žižkovem

Opavští se tak poučili z předchozího nezdaru, kdy před týdnem prohospodařili tříbrankový náskok v duelu se Žižkovem. Tentokrát slibné vedení nepustili, i když v závěru musel po úniku Raaba vytáhnout důležitý zákrok brankář Richter. Slezané tak po dvou kolech ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE opět naplno bodovali.

Nejhorší zápas na podzim, míní kouč Líšně

Líšeň naopak nenavázala na domácí výhru 2:0 nad Příbramí a zapsala třetí prohru z úvodních pěti utkání soutěže. „Vůbec jsme se nemohli dostat do hry, domácí naprosto zaslouženě zvítězili. Z naší strany to byl hodně špatný zápas, asi náš nejhorší na podzim. Nedodrželi jsme taktický plán, který jsme měli. Vůbec jsme tady nemohli pomýšlet na bodový zisk, nevytvořili jsme si snad žádnou šanci. Přijeli jsme si tady jen zakopat. Takhle neporazíme nikoho. Jsem strašně zklamaný a naštvaný zároveň,“ nešetřil Valachovič kritikou na adresu svých svěřenců, kteří se v neúplné tabulce krčí na 13. místě.