V sobotu vynuloval ve šlágru 16. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na stadionu v Drnovicích pražskou Duklu a i jeho klíčové zákroky pomohly k tomu, aby fotbalisté Vyškova porazili na závěr podzimu svěřence Petra Rady 2:0 a oplatili jim tak nedávnou porážku z poháru. Jsme půlmistři, takže nějakou kvalitu máme, říká gólman Jan Stejskal, který velkou měrou přispěl k tomu, že MFK vchází do poměrně dlouhé zimní pauzy jako lídr soutěže.

Před Pražany mají náskok čtyř bodů

Díky dvougólové výhře odskočili v čele druholigové tabulky vyškovští fotbalisté na rozdíl čtyř bodů právě před Duklou. A tento náskok je podle Stejskala velmi slibným ukazatelem. „Jsme půlmistři, takže si myslím, že nějakou kvalitu máme. Teď je to o detailech a abychom zachovali tým. Abychom zůstali pohromadě. Určitě kvalitou na postup disponujeme,“ poznamenal gólman.

Chceme zabojovat o postup, který je naším cílem, uvedl gólman

Potvrdil také, že Vyškov má ambice na postup do první ligy, což je cíl, který týmu stanovil kamerunský majitel klubu Kingsley Pungong. „Chceme o postup zabojovat, to je samozřejmé. A když už jsme takhle dobře zvládli podzim, tak si myslím, že by byla škoda nevyužít naši pozici,“ řekl Jan Stejskal. A právě v utkání s Duklou se podle něj ukázalo, jak je Vyškov odolný. „Proti top týmům jsme předvedli nejlepší výkony a musíme je ještě trochu vylepšit proti těm v uvozovkách slabším týmům, které zalezou a my pak dobýváme plnou defenzivu,“ dodal šestadvacetiletý brankář.

Vyškovu budou šlapat na paty Dukla a Zbrojovka

Podle Stejskala bude největším konkurentem Vyškova na postup právě pražská Dukla a také Zbrojovka Brno, která nedávno vyměnila trenéra, když Luďka Klusáčka nahradil Tomáš Polách. Ten sice dovedl tým v duelech s Líšní a nováčkem z Kroměříži shodně k třígólovým výhrám, ale v posledním podzimním zápasu jeho svěřenci podlehli doma béčku Olomouce 0:1 a nesplnili tak vytčený cíl v podobě zisku devíti bodů ze tří zápasů pod Poláchovým vedením.

MFK se po sérii nezdarů na šlágr podzimu skvěle připravil

Vyškov naopak po pohárové prohře s Duklou, domácí porážce s Opavou a bezgólové remíze v Líšni ukázal, že se na rozhodující šlágr podzimu o čelo tabulky skvěle připravil. „Střetly se dva nejlepší celky druhé ligy, takže bylo vidět vysoké nasazení. Musím říct, že super. Vletěli jsme do toho, dali jsme góly a záleželo nám na standardkách. Vlastně to rozhodlo, protože z jedné jsme otevřeli skóre. A věděli jsme, že první gól bude rozhodující,“ uvedl brankář Vyškova.

Ukázali jsme velkou sílu, říká Stejskal

Tým tak podle Stejskala potvrdil, že po sérii horších výsledků z předchozích týdnů mu dech nedošel. „Nějaký menší výpadek zastihne každého. Velká mužstva však umí takto zareagovat – náš tým ukázal velkou sílu, když zvládl tento velmi důležitý zápas,“ ocenil Stejskal závěrečný výkon podzimu.