Hokejistům brněnské Komety, kteří skončili v letošní sezóně ve čtvrtfinále s Litvínovem, dnes začíná letní příprava na novou sezonu. Vstoupí do ní znovu pod vedením hlavního trenéra Jaroslava Modrého, jeho asistenty budou Kamil Pokorný s Jiřím Horáčkem. Brňané už uvítali řadu posil včetně navrátilců Michala Gulašiho a Hynka Zohorny. Obranu by měl vyztužit mladý kanadský bek Nicolas Beaudin. A kouč Modrý v rozhovoru pro klubový web avizoval, že k mladým gólmanům Kavanovi a Postavovi by měl ještě dorazit zkušený brankář. Jeho jméno však zatím Kometa tají.

Kondiční trénink povede Hana Bubníková

Novou kondiční trenérkou se stala Hana Bubníková, která si připravila pro hráče program. „Je to zkušená trenérka, byla i v národním týmu, celý život se pohybuje kolem hokeje. Letní přípravu povede ona, budeme s ní řešit i fyzické testy. Myslím, že k hráčům umí dobře mluvit, je to profík a oni ji i tak berou. Je jasné, že si někteří kluci dělají individuální přípravu sami se svými trenéry, mají s tímto systémem zkušenosti a jsou na ni zvyklí,“ uvedl Modrý.

V Itálii si zahrají Dolomiten Cup

Kvůli opravě střechy Winning Group Areny budou Brňané hodně cestovat a připravovat se jinde. „Čekají nás tak přípravné zápasy mimo Brno, ale máme v plánu je udělat v Jihomoravském kraji, ať už v Hodoníně proti Slovanu nebo v Břeclavi proti Olomouci. Tak aby to naši fanoušci měli blízko a přijeli nás podpořit. Zatím počítáme s plánem osmi zápasů, včetně italského turnaje v Dolomitech,“ řekl trenér Komety. Na Dolomiten Cupu sehrají modrobílí dva zápasy. Podle Modrého se při dlouhém cestování víc stmelí kolektiv.

Posilují obranu

Jak již zpravodajský portál BRŇAN informoval, do obrany Komety se z Českých Budějovic vrací Michal Gulaši. „Bude to mentor pro celý tým. Je to zkušený borec. Už se dá považovat za ikonu brněnské hokeje a je fajn tady mít kluka, který je stále hladový po úspěších. Vrací se také Tomáš Bartejs, i ten to tady dobře zná. Je to poctivý kluk, výborný do útoku a obrany. Důrazný hráč, který umí rozehrát a dostávat puky rychle ze třetin,“ uvedl Modrý.

Přichází mladý kanadský bek Beaudin

Nyní klub představil i nejnovější posilu. Modrobílé barvy bude oblékat čtyřiadvacetiletý kanadský bek Nicolas Beaudin, který má zkušenosti z NHL, AHL a od loňské sezóny také z české extraligy ve Spartě. „Jsme rádi, že se Nicolasův příchod povedl dotáhnout. Jde o mladého, všestranného a kreativního obránce, který dokáže vyztužit obranu, ale zároveň i podpořit útok. Počítáme s ním do přesilovky,“ řekl majitel Komety Libor Zábranský.

Útok vyztuží mládí i zkušenost

Energii a elán by měl do týmu přinést mladý útočník Jakub Konečný. Odchovanec Brna hrál ve Spartě, tedy klubu s nejvyšším ambicemi. „Přichází i Robert Říčka, velmi zkušený útočník, který by měl být i rozdílovým hokejistou. Měl by přinést týmu produktivitu, kterou od něj očekáváme. Návrat hlásí Hynek Zohorna, který prošel mnoha výbornými kluby, byl v reprezentaci a vrací se do míst, kde svou kariéru nastartoval. Z Karlových Varů přichází Tomáš Rachůnek, jehož přednosti jsou kreativita a produktivita,“ vypočítal Modrý.

K Postavovi a Kavanovi má přijít zkušenější gólman

Po odchodu Dominika Furcha přichází do brány nejlepší gólman první ligy Michal Postava z Přerova. „Je to mladý šikovný gólman, který bude spolupracovat s Honzou Kavanem a měl by také přijít jeden zkušenější brankář, jehož jméno představíme později. Pokud se podaří vše doladit, mělo by se jednat o velkou posilu,“ nastínil kouč. V této souvislosti se v kuloárech mluví o Aleši Stezkovi nebo Dominiku Hrachovinovi.