Hokejisté brněnské Komety zdolali ve 29. kole extraligy Rytíře z Kladna v prodloužení, když o jejich výhře rozhodl už po dvou minutách Holík a korunoval tak svůj tříbodový večer. Jednu asistenci si připsal i majitel Rytířů Jágr, který nastoupil ve třetí lajně, prohře svého týmu však nezabránil. Domácí borci se tak díky zisku dvou bodů posunuli na sedmou příčku tabulky.

Modrobílí pod taktovkou nového kouče Patrika Martince začali utkání s Kladnem aktivněji. Do vedení však šli v přesilovce hosté, když po Plekancově přihrávce pálil přesně Kubík – 0:1.

Brňané však po dvou minutách srovnali, když se trefil aktuálně druhý nejlepší střelec extraligy Horký. Domácí byli po celou třetinu střelecky lepší a moc nechybělo, aby přidali i druhou branku. Bow však svůj tým několikrát dokázal podržet.

Brno otočilo skóre z přesilovky

A stejně jako Kladno v první třetině, dokázali i Moravané zhodnotit ve druhé periodě úspěšně svou první početní výhodu. Po buly našel Zbořil Holíka, který měl mnoho volného prostoru a střelou na zadní tyč dostal nejlepší nahrávač extraligy svůj tým do vedení – 2:1. V závěru to mohlo být o dvě branky, ale únik Koblížka zastavil kladenský gólman.

Hosté srovnali po minutě a půl

Z posledního dějství uběhlo jen šestadevadesát vteřin a ve Winning Group Areně bylo znovu vyrovnáno. Filip nabral rychlost ve středním pásmu, prokličkoval přes obránce a prudkou ranou překonal Furcha – 2:2.

Kometa mohla vzápětí reagovat po příhře Vincoura s Dufkem, ale druhý jmenovaný v tutovce Bowa nepropálil. V závěru mělo Kladno velkou šanci vyhrát, neboť hrálo přesilovku, obětavě bojující modrobílá čtveřice s brankářem Furchem však odolala a duel dospěl do prodloužení.

V něm se v čase 62:10 prosadil Holík střelou z pravého kruhu a Kometa si díky tomu připsala dva důležité body – 3:2.

Nový kouč Martinec chválil Holíka

Podle trenéra Brňanů Patrika Martince měli jeho svěřenci pár střídání podle jeho představ a předváděli nátlakový hokej, udrželi se na puku a vytvářeli si šance.

„Bohužel ve druhé třetině jsme kopírovali hru národního týmu ve Švýcarsku a nemohli jsme se dlouho dostat ze třetiny. Bohužel jsme si vynutili jen jednu přesilovku, musíme být důraznější v osobních soubojích jeden na jednoho. Kladno zaslouženě vyrovnalo, ale tři minuty před koncem mohl rozhodnout Horký. Ubránili jsme oslabení a Holík v prodloužení potvrdil vítězným gólem svůj velmi dobrý výkon,“ chválil útočníky Martinec.

Jeho kladenský protějšek Otakar Vejvoda po zápase uvedl, že ve druhé třetině byli hosté lepší. „Byly tam z naší strany dlouhé sekvence, kdy jsme byli usazeni v útočném pásmu, ale nedali jsme góly. Pár šancí na obou stranách nabídla i třetí třetina, v prodloužení Brno na rozdíl od nás svoji šanci využilo, a to mu přineslo dva body,“ dodal hostující kouč.