Ze tří jihomoravských druholigových mužstev se jen fotbalisté Vyškova probili do dalšího kola MOL Cupu. Na stadionu v Drnovicích porazili prvoligové Teplice 1:0. Líšeň naopak doma padla 0:1 s pražskou Spartou a oslabená Zbrojovka Brno vypadla po prohře 3:2 v Opavě. Brňané se utkají se Slezany znovu o víkendu v lize.

V úvodu byla lepší Líšeň

Sparta přijela do Líšně se silně obměněnou sestavou, v níž se objevil i Michal Ševčík. Ten do pražského klubu přestoupil v létě ze Zbrojovky. První šanci však měl už ve 4. minutě domácí Polášek a Vorel musel vytlačit míč na roh. Z něj málem udeřilo podruhé a z následného druhého rohu opět mohli v bílém hrající domácí skórovat. Hosté v černých dresech přitom zahrávali první roh až v 31. minutě.

Polášek trefil spojnici břevna a tyče

Největší šanci k otevření skóre však měl v 41. minutě Polášek, který se řídil heslem Když nevíš, co s míčem, tak vystřel! Jeho pumelice z 20 metrů však jen zatřásla spojnicí břevna a tyče. „Na tréninku to občas zkouším a někdy to trefím,“ řekl Marek Polášek. Líšeň hrála s taktikou nedostat brzy gól, a to jí v první půli vycházelo. „Řekli jsme si, že když nedostaneme gól, tak může Sparta znervóznět a my můžeme vyrážet do brejků,“ uvedl kouč Milan Valachovič.

Vítěznou trefu dal Ševčík

Vítěznou trefu hostů nakonec obstaral ve 48. minutě Michal Ševčík. „Je to skvělý pocit. Byl to gól a neřeším, jestli to bylo dobře nebo špatně trefené. Mám tu hodně známých, kteří se přišli podívat,“ řekl Ševčík, kterého po hodině hry vystřídal Schánělec. Líšeň se snažila o vyrovnání, ale do obrany Sparty s Vorlem v brance bušila marně. Ke kýženému vyrovnání nevedla v závěru ani série rohů. „Druholigový fotbal je oproti prvoligovému specifický, je to spíš boj,“ dodal střelec.

Priske byl za postup rád

„Byl to typický pohárový zápas. Přiznám se, že výkon nebyl takový, jaký jsme si představovali. Na druhou stranu nakonec odjíždíme s postupem, což byl ten hlavní cíl,“ uvedl dánský trenér Sparty Brian Priske. Jeho líšeňský protějšek Milan Valachovič byl s výkonem svých svěřenců před zraky 1735 diváků spokojený. „Chtěli jsme Spartu potrápit, což se povedlo a kluci odehráli fantastický zápas proti českému mistrovi. I když jsme prohráli, tak jsem s výkonem mužstva spokojený,“ pravil líšeňský stratég.

Lídr z Vyškova vyřadil prvoligové Teplice

Na prvoligové Teplice si hodně věřili fotbalisté Vyškova, kteří momentálně vedou tabulku druhé nejvyšší soutěže. Tepličtí nebyli v Drnovicích favoritem a od 37. minuty prohrávali po brance Ondřeje Vintra. Ještě více hostům zkomplikoval průběh Krsmanovič, který se v úvodu druhého dějství nechal vyloučit. Severočeši i v oslabení měli několik šancí na vyrovnání, ale domácí už postup udrželi.

Zbrojovka vypadla ve Slezsku

Ve 3. kole domácího poháru pak neuspěl ani druhý brněnský tým. Citelně oslabená Zbrojovka prohrála v Opavě 3:2. Pikantní přitom je, že stejný soupeř na ni ve Slezsku znovu čeká v sobotu v 11. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.