Fotbalisté Líšně v 26. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY doma remizovali 0:0 s Prostějovem. Ve vyrovnaném utkání ani jeden z týmů nedokázal skórovat, a tak se body dělily. Domácí, kteří jsou devátí, si připsali bodový zisk po dvou porážkách v řadě. Hosté bodovali podruhé za sebou a zůstávají na předposlední příčce. Fotbalisté Vyškova, kteří usilují o postup do nejvyšší soutěže, prohráli na Žižkově 3:2 poté, co jim od 64. minuty chyběl vyloučený Krollis. Přesilovku dokázal nováček soutěže využít a výhru mu vystřelil v závěru Sodoma. Tým z Hané tak na vedoucí Duklu ztrácí čtyři body.

V Líšni byly šance na obou stranách

Líšeň se hned v páté minutě dostala do šance, když hlavičkoval Rolinek. Jeho pokus ale dokázal chytit Mucha. Další šance přišla až o půl hodiny později. Dostal se do ní hostující Jaroň, jehož pokus ale zblokovali obránci Líšně. Do druhé půle vstoupili aktivněji prostějovští fotbalisté, kteří se dokázali vícekrát dostat blízko svatyni soupeře. Největší šance hostů přišla pět minut po začátku druhé části, když zpoza brankoviště vypálil Bartolomeu. Jeho pokus však dokázal i s problémy Vajner vyrazit mimo bránu.

Ránu Raaba zneškodnil Mucha

Na opačné straně hřiště se děly věci především v závěru. Do solidní příležitosti se dostal Čermák, který po přihrávce Dziuby zpoza vápna jen těsně minul bránu. V 79. minutě byli domácí opět blízko vedoucí brance. Ve vápně se totiž u míče ocitl Raab, který vypálil vcelku dobře. Jeho střelecký pokus ale skvělým zákrokem zneškodnil Mucha.

Gól Sodomy kvůli ofsajdu neplatil

O záchranu bojující Viktoria Žižkov odehrála s aspirantem na postup velmi pohlednou útočnou podívanou. Úvodních pět minut zápasu drželi balon výhradně hosté z Vyškova, avšak poté přišly velké šance domácích. Hned v šesté minutě pálil nebezpečně Jirásek a o dvě minuty později dokonce Sodoma po standardce dotlačil balon do sítě. Jenže gól kvůli ofsajdu domácího útočníka neplatil.

Tři góly padly během třinácti minut

Pražané si ale náladu zlepšili ve 20. minutě. Po nečekaně rozehraném rohu se balon dostal ve vápně ke Klusákovi, jehož parádní rána z otočky skončila až za Borkem. Do konce poločasu pak byly k vidění další dva góly. V probíhající 31. minutě po faulu Broukala proměnil pokutový kop hostující Krollis a prakticky po rozehrávce vrátil vedení domácímu celku po dalším rohu Batioja. Domácí mohli po poločase vést o dva góly, avšak krásnou střelu Jiráska bravurně v 35. minutě vyrazil hostující gólman Borek.

Po rohu vyrovnal Bayo, Krollis pak viděl červenou kartu

Také čtvrtý gól padl po standardní situaci. V 52. minutě totiž roh hostů propadl na zadní tyč k volnému Bayovi, který hlavou poslal míč do zcela odkryté brány. I v dalším průběhu druhé půle se hrál velmi zajímavý fotbal a hra se přelévala z jedné strany na druhou. Velká komplikace pro hosty přišla v 64. minutě, kdy se nechal hloupě po druhé žluté kartě vyloučit střelec první vyškovské branky Krollis.

Vítězný gól Viktorie dal Sodoma

Domácí pak byli pochopitelně aktivnější a chtěli zápas dotáhnout do vítězného konce. Velmi blízko k vítězné brance byli v 75. minutě, kdy se již celý stadion radoval z gólu na 3:2, jenže Sodomova branka byla nakonec odvolána, když pomezní Malimánek s odstupem času vyhodnotil po konzultaci s hlavním rozhodčím Pechancem celou akci Viktorie jako ofsajdovou. Mimořádná fotbalová podívanou přinesla rozuzlení v 85. minutě, kdy vítězný gól Viktorie přece jen vstřelil po přihrávce od Batioji útočník Sodoma.