Jen fotbalisté Líšně dokázali jako jediní z jihomoravských druholigových týmů ve 27. kole bodovat, když loupili v Praze. Porazili tam béčko Sparty 3:1 a posunuli se na šestou příčku tabulky. Na postup do nejvyšší soutěže aspirující Vyškov naopak překvapivě prohrál v drnovickém azylu s Jihlavou 0:1 a klesl na třetí příčku, která zaručuje baráž. Tápající Zbrojovka pak po výhře v Příbrami prohrála dnes na Srbské 0:2 se Žižkovem a opět klesla na 11. pozici, takže se opět musí dívat hodně pod sebe.

Líšeň otočila utkání po změně stran

Fotbalisté Líšně zvítězili na půdě sparťanské rezervy 3:1. Domácí celek sice vedl po zásahu Ševčíka, ovšem v nastavení první půle srovnal Rolinek a po změně stran hosté skóre otočili. Domácí Penxa si dal zkraje druhého poločasu nešťastný vlastní gól a do dvoubrankového trháku poslal tým z východu Brna Aldin svou trefou v 74. minutě. Líšeň tak ukončila čekání na výhru a po třech kolech opět naplno bodovala, Pražané po porážce opustili šestou příčku, na kterou se vyšvihl právě jejich středeční soupeř.

Jediný gól stačil Jihlavě k zisku z Drnovic

Fotbalisté Vyškova, kteří se netají ambicemi na postup do FORTUNA:LIGY, překvapivě padli ve svém azylu v Drnovicích 0:1 s Jihlavou. Jedinou branku utkání vsítil čtvrt hodině hry Araujo-Wilson, pro něhož to byl osmý přesný zásah v aktuální sezoně. Vyškov prohrál podruhé za sebou a přímý postup se mu výrazně vzdálil. Vysočina bodovala ve druhém utkání po sobě a udělala důležitý krok směrem k záchraně. Do první ligy má naopak nakročeno Dukla Praha, která vyhrála 2:0 v Chrudimi a už v příštím kole může slavit postup.

Chybí nám kvalitní centry do vápna

K vyrovnání nepříznivého stavu nepomohl ani vyškovský útočník Svoboda, který přišel na hřiště po hodině hry. „Dostal jsem se na hřiště v 66. minutě, přičemž do té doby se mi zdálo, že jsme lepší. Bohužel jsme inkasovali blbý gól v první půli. Nevím, co k tomu říct. Hrajeme na míči, ale furt to jen tak nějak točíme dokola,“ uvedl Svoboda. A přiznal, že MFK se v poslední době nedaří tvorba gólových šancí. „Až do samého závěru byla naděje na branku, jen nám tam chybí dostat kvalitní centr do vápna. Několikrát se objevíme jako útočníci v náběhu, nicméně zasekneme to. Musíme tak znovu a znovu, balónů do šestnáctky lítá málo,“ dodal vyškovský forvard.

Žižkov vydrancoval Zbrojovku

Fanoušky zklamala další domácí prohrou brněnská Zbrojovka. Fotbalisté Žižkova ji porazili na její půdě 2:0 a navázali na víkendovou domácí výhru nad Vyškovem. Oba góly padly na konci řádné hrací doby, kdy se v 82. minutě trefil střídající Jirásek a v nastaveném čase Augusto Batioja. Viktoria jako hostující tým získala tři body po více než měsíci a v průběžné tabulce poskočila na deváté místo. Zbrojovka nedokázala navázat na vítězství v Příbrami a klesla na jedenáctou pozici. Musí tak opět myslet spíš na záchranu, protože od předposledního Prostějova dělí Brňany jen tři body.