Hokejisté Litvínova a Třince budou ve čtvrtečních třetích zápasech čtvrtfinálových sérií extraligového play off usilovat při vedení 2:0 o postupový mečbol. Zatímco Severočeši si výbornou pozici vytvořili na soupeřově ledě v Brně a další kroky směrem do semifinále se pokusí udělat v domácím prostředí, obhájci titulu Oceláři se budou snažit završit sérii na jihu Čech. Motor jim zatím nevstřelil za 120 minut hry ani jediný gól. V pátek jsou na programu na stejných stadionech čtvrté duely.

Verva zvládla nájezdy a pak Kometu zdemolovala

Litvínov na brněnském ledě hodně naboural prognózy o tom, že právě tato série bude nejvyrovnanější ze všech. Tým Vervy toužil odvézt si domů jednu výhru a má hned dvě – jednu po dobře zvládnutých nájezdech a druhou po jasné pětigólové demolici Komety.

Nic není hotovo, jedeme dál, říká Zygmunt

„Nečekali jsme takovou bilanci, je to super, ale nic není hotovo, jedeme dál,“ řekl po druhém utkání v Brně litvínovský útočník Pawel Zygmunt. „Musíme dál makat. Jdeme krůček po krůčku, střídání po střídání a zápas po zápasu, takže se musíme soustředit na každý jeden moment,“ doplnil kapitán Matúš Sukeľ.

Vyrukují na Brno se stejnou taktikou?

Právě Zygmunt je součástí čtvrté formace, která rozjela severočeskou kanonádu ve druhém utkání. V něm skórovali hráči tří útoků, neprosadil se paradoxně jen ten nejproduktivnější s bratry Kašovými. „Přispívá to ke kompaktnosti celku, ale jestli stanovíme do odvet stejnou taktiku jako v Brně, to bude tématem pro úterý a středu,“ řekl trenér Litvínova Karel Mlejnek.

Na sever odjel i Kučeřík

Brno odjelo na sever Čech kompletní i s obráncem Radkem Kučeříkem, který nedostal disciplinární trest za zákrok na Jindřicha Abdula. „Nesmíme mít hlavy dole. Dokud je o co hrát, jedeme naplno,“ burcoval útočník Jakub Flek.

Chyběla jim lehkost ve hře

Nejen jemu, ale celému týmu chyběla ve hře lehkost, jako by mu čtrnáctidenní pauza před čtvrtfinále víc uškodila, než pomohla. „Hrajeme moc komplikovaný hokej. Musíme si k tomu něco říct, celkově se srovnat, podívat se na pár věcí, vyladit detaily a tým správně nabudit na venkovní utkání,“ prohlásil hlavní kouč Komety Jaroslav Modrý.