Dnešní dohrávka 24. kola extraligy zavede hokejisty Komety vůbec poprvé v této sezóně do Vítkovic. Brňané už budou hájit postavení v elitní čtveřici, naproti tomu Ostravané by si rádi vylepšili domácí bilanci. Repríza loňského čtvrtfinále bude mít vhazování v 17:30. Ukázali jsme, že na čtverku máme a musíme nasbírat co nejvíc bodů, říká před důležitým duelem útočník modrobílých Kristián Pospíšil.

Ostravané se zlepšují, doma jim to ale moc nejde

Od Vítkovic se po loňské úspěšné sezoně letos hodně očekávalo, ale ostravský tým se dlouho hledal. Zdá se však, že na závěr sezony má slibnější formu. Vítkovice vyhrály tři z posledních pěti zápasů a nyní už se nachází na 10. místě. Tabulkové postavení mohou ještě do konce základní části vylepšit. Jen na rozdíl tří bodů je Olomouc, kde právě v neděli Ostravané uspěli 2:1. Doma ale z posledních pěti utkání slavili pouze jedno vítězství.

Brnu se venku daří

Brňanům se na ledech soupeřů v posledních utkáních daří. Po cenném skalpu Motoru se o formě Komety přesvědčila i Sparta, na kterou vyzrála potřetí v sezoně. Triumf v O2 areně, jímž modrobílí odčinili páteční domácí zaváhání s Kladnem, se zrodil až v nájezdech. Trojice hostů nezaváhala a rozhodla o zisku bonusového bodu. Nyní tak Brno sídlí už na 4. místě tabulky, a právě dohrávka s Vítkovicemi může jeho náskok navýšit.

Letošní bilance s Vítkovicemi je zatím vyrovnaná

V letošním ročníku se zatím oba duely s Vítkovicemi hrály pod Špilberkem. Bilance je zatím vyrovnaná 1:1. Kometa určitě bude chtít navázat na lednový triumf, kdy hosty zničila 7:1. Utkání to bylo významné především pro mladíčka Jana Ekrta, který proti Vítkovicím zaznamenal svou první branku v extralize.

Prohru s Kladnem odčinili na Spartě

Zmíněnou výhru na Spartě brali modrobílí jako odpustek za nepovedený duel s Kladnem. Významně se na ní kromě střelce Fleka a gólmana Furcha podílel gólem i Kristián Pospíšil. „Všechny mrzelo, že se nám utkání s Kladnem nepovedlo a fanoušci pískali. Za nás hráče můžu říct, že každý byl z té prohry smutný a do utkání dali všichni sto procent. Věřím, že jsme se výhrou na Spartě fanouškům ospravedlnili a jedeme dál,“ řekl klubovému webu.

Musíme posbírat co nejvíc bodů, říká Pospíšil

Za důležitou považuje slovenský rychlík i dnešní duel v Ostravě. Ten může o postupu do elitní čtyřky hodně napovědět. „Teď už jde o hodně a jestli chceme být v TOP čtverce, musíme posbírat co nejvíc bodů. Dá se říct, že každý zápas už je přípravou na vrchol sezony. Ukázalo se, že jsme tým, který na nejlepší čtverku určitě má a jdeme si za tím,“ uvedl Pospíšil.

Vést dva nula nestačí, chce to třetí zlomový gól

Kometa v Praze počtvrté v řadě vedla v zápase 2:0, ale ve třech případech dokázal soupeř utkání srovnat nebo otočit ve svůj prospěch. „Před každým zápasem si říkáme, že chceme mít dobrý vstup do utkání, což se nám většinou daří. Protivníka přehráváme a vytvoříme si náskok. Jenže musíme hrát celých šedesát minut a soustředit se na to, abychom vstřelili důležitý třetí gól, který by mohl být už zlomový. Zatím se to nepodařilo a moc si to zbytečně komplikujeme. Je to samozřejmě k zamyšlení před play-off, abychom si na tohle dali pozor,“ dodal Kristián Pospíšil.