Hokejisté brněnské Komety prožili na kladenském ledě turbulentní zápas, který byl poslední v právě uplynulém kalendářním roce. Vedli, prohrávali, za čtrnáct vteřin dokázali smazat dvoubrankové manko, a nakonec i otáčeli celé utkání na svou stranu. Hlavně nezaujatí fanoušci se dobře bavili, trenéři a příznivci obou táborů naopak museli otestovat svůj kardiovaskulární systém. Utkání přineslo snad všechno, co hokej může nabídnout. Krásné akce, parádní góly v rychlém sledu a rozluštění tajenky o vítězi přineslo prodloužení. To rozhodl brněnský rychlík Marek Ďaloga. Podle něj se v duelu s Jágrovými Rytíři ukázala síla Brňanů.

Ďaloga je expres

Jeho výlety přes celé hřiště jsou k vidění prakticky v každém zápase. Soupeř je většinou v roli komparzisty, dohnat takhle rychlého bruslaře je téměř nemožné. Marka Ďalogu však dlouho trápila koncovka. Šance měl, ale svůj první gól v sezoně si šetřil na ten nejvhodnější moment. Kometa potřebovala na Kladně bodovat, a to se jeho zásluhou podařilo.

Bod navíc jsme si zasloužili, říká střelec

„Nechtěl jsem nic vymýšlet, když jsem uviděl volný prostor, hned jsem se rozhodl, že budu střílet. Naštěstí to tam spadlo, bod navíc jsme si zasloužili. Mrzí nás ale, že jsme dostali tři góly v oslabení. Ukázala se však síla mužstva a dokázali jsme utkání zlomit na naši stranu,“ oddechl si zkušený slovenský zadák.

Kometa zabrala a potřetí v sezóně Rytíře porazila

Po sérii pěti nezdarů Kometa zabrala a kladenské Rytíře dokázala potřetí v sezoně porazit. „Až na Boleslav jsme některé zápasy neodehráli špatně, nepadaly nám tam góly. Stačilo udělat jednu zbytečnou chybu a soupeř trestal. My naopak nedokázali využít své šance, ale takový je prostě hokej. Věřím, že touto výhrou se odrazíme k dalším vítězstvím. Toto mužstvo má prostě sílu, kterou jsme už letos ukázali, a i teď na Kladně to bylo o charakteru a morálce. Myslím si, že vyhrálo lepší mužstvo, dva body jsme si zasloužili. Dokázali jsme se vyhrabat z těžké situace a porazit nepříjemného soupeře, který hraje velmi dobře a byl na nás výborně připravený,“ uvedl Marek Ďaloga.

K úspěchu je hnali fanoušci

Na ledě klubu Jaromíra Jágra Brňané vedli od první minuty, ve druhé části ale třikrát inkasovali a nebyli v lehké situaci. „Program je nabitý, každý chce vyhrávat. Jsme rádi, že se nám to povedlo. Hráli jsme dobře, trenéři nás drželi a věřili, že naše cesta povede k úspěchu. Také fanoušci byli výborní, celý zápas panovala parádní atmosféra. Konečně jsme si mohli užít společnou děkovačku na ledě a v kabině, moc jsme si to užili,“ dodal slovenský reprezentant. První zápas v letošním roce sehraje Brno doma v pátek od 18.00 se Spartou.