Pátou výhru v řadě urvali hokejisté Komety, když v 38. kole extraligy zničili doma Bílé Tygry z Liberce 4:1 a v tabulce na ně z 6. místa ztrácejí pouhý bod. Čtvrtý Litvínov je pak na dostřel tří bodů. Pokud tedy Brňané prodlouží vítěznou sérii a jejich zmínění soupeři budou body naopak ztrácet, můžou se probojovat mezi nejlepší čtyřku, což zaručuje přímou účast v play off. Kometu proti Liberci opět skvělým výkonem podpořil mladý gólman Jan Kavan, kterého vyhlásili nejlepším hráčem utkání v dresu Brna.

Skóre otevřel už ve 4. minutě Gazda

Brňané od úvodního hvizdu útočili a zasypali Paříka nebezpečnými střelami. Nápor už ve 4. minutě vyústil k nahození puku Gazdou od modré čáry, které následně propadlo za záda libereckého gólmana – 1:0. Hra domácích i nadále pokračovala ve vysokém tempu, v němž soupeře ke své svatyni skoro nepustili.

Další šance Kometa neproměnila

Do další šance se velmi rychle dostali i Kohout s Kollárem, jimž se podařilo ujet do úniku dvou na jednoho, gólem to však neskončilo. Kometa nicméně pokračovala v dynamické hře plné šancí, jež se divákům musela líbit. V závěru periody se pak blýskl skvělým zákrokem Kavan a skóre se tak do odchodu do kabin již nezměnilo.

Ve druhé periodě srovnal Filippi na 1:1

Rychlé tempo pokračovalo i ve druhém dějství, když hned v 21. minutě mohl navýšit skóre Osburn, ale bránu přestřelil. Tygři však postupně převzali iniciativu, usadili se před Kavanem, ovšem osmnáctiletý čaroděj jejich šance likvidoval. Kapituloval až v čase 33:59, kdy ho překonal Filippi – 1:1. Na svěřencích trenéra Modrého byla vidět po srovnání stavu velká bojovnost, aby si vzali svoje vedení zpět, žádný gól ve zbytku třetiny ovšem již nepadl.

Rozhodující gól vstřelil kapitán Zaťovič

Úvodní chvíle poslední části hry nabídly vyrovnaný hokej. Oba týmy se snažily překlopit skóre na svoji stranu a o šance tak především na liberecké straně nebyla nouze. Utkání však ve 46. minutě rozhodl kapitán Brna Martin Zaťovič, který po pasu Ščotky vytáhl bekhendový blafák, čímž vymrštil Winning Group Arenu na nohy – 2:1. Podle asistenta trenéra Jiřího Otoupalíka to byl rozhodující moment. „Během třetí třetiny jsme si k naší hře něco řekli, protože bylo jasné, že musíme něco změnit. Začali jsme být opět aktivnější a ve chvíli, kdy to na sebe vzal Martin Zaťovič a proměnil tu šanci, kterou jsme si vytvořili, se hra z naší strany uklidnila,“ uvedl Otoupalík.

Pojistku přidal Flek a skóre uzavřel do prázdné branky Pospíšil

Brňany gól polil živou vodou a v 53. minutě přidal pojistku Flek. Vymanil se z obranného pásma, projel až před Paříka a překonal ho kličkou z forhendu – 3:1. Dvě a půl minuty před koncem šli hosté do risku bez brankáře, ale inkasovali do prázdné brány, když od modré čáry potvrdil vítězství Komety Pospíšil – 4:1.

Bylo to těžké utkání, uvedl Otoupalík

I přes jasně vypadající skóre však podle Otoupalíka šlo o velice těžké utkání. „Začali jsme velmi dobře, během prvních deseti minut jsme hráli velmi aktivně, měli jsme hodně šancí a dali jsme první gól. Postupně jsme se ovšem poněkud vytráceli z ledu, Liberec začal přebírat iniciativu a postupně nás dostával pod tlak. Prakticky celou druhou třetinu jsme zůstávali pod tlakem, ale naštěstí nás svým skvělým výkonem podržel Honza Kavan a držel nás celé utkání. Jsme velice rádi za získané tři body,“ řekl Otoupalík.