Fotbalisté Vyškova ve 22. kole druhé ligy porazili doma Chrudim 1:0. Moravský celek na jaře poprvé zvítězil a na druhém místě tabulky se přiblížil na rozdíl dvou bodů k vedoucí pražské Dukle, která jen remizovala na stadionu Líšně bez branek. Brněnský tým přitom mohl vyhrát, ale Sokol v závěru zápasu neproměnil penaltu.

O výhře rozhodl Krollis

Vyškov měl v Drnovicích proti Chrudimi trvalou převahu, ale skórovat se mu povedlo až deset minut po přestávce, kdy se z dorážky prosadila zimní lotyšská posila Krollis. Vyškovu vyšel závar, při němž Fomba udržel míč pro Krollise. „Ten se skvěle zorientoval, což je typické pro tyto gólové útočníky, že si balón ve vápně najdou a akci promění. Následovalo takové období, kdy jsme potřebovali být hodně kompaktní a hrozit z brejků. Měli jsme pár slibných možností, které jsme ale nedotáhli,“ podotkl kouč Vyškova Jan Kameník. Hosté už srovnat nedokázali, po sérii tří výher nebodovali a jsou v tabulce čtvrtí.

Tři body jsme už hodně potřebovali, říká trenér Kameník

Kameníkovi po výhře spadl kámen ze srdce. „Neobdrželi jsme branku a sami jsme jednu vstřelili, takže bereme tři body, které jsme hodně potřebovali. Čekání na vítězství s týmem, který se poskládal v zimním přestupovém období, bylo dost dlouhé,“ řekl Kameník s tím, že tlak na tým trochu opadl a situace je na čele tabulky stále zajímavá.

Sokolovu penaltu Šťovíček chytil

Dukla v Brně proti Líšni nakonec musela brát i remízu, neboť domácí v 86. minutě zahrávali penaltu. Sokola ale vychytal brankář Šťovíček. Pražané nedokázali odčinit minulou porážku s Příbramí a podruhé za sebou nezvítězili. Líšeň v posledních třech kolech remizovala a v tabulce je sedmá.

Rada zatím Duklu stále koučuje

Na lavičce Dukly zatím stále nechyběl trenér Petr Rada, který dostal od disciplinární komise za rasistickou urážku osmiměsíční trest. Verdikt je dosud nepravomocný, neboť se proti němu bývalý kouč české reprezentace odvolal.