Fotbalisté Vyškova nedokázali ani na třetí pokus vyhrát a v 28. kole druhé ligy prohráli v Opavě 1:3. Slezané rozhodli o výhře už v prvním poločase. Svěřenci kouče Jana Kameníka i přesto mají už s předstihem jistou účast v baráži o nejvyšší soutěž. Do ní se po pěti letech vrací pražská Dukla, která má v čele tabulky 58 bodů. Dalším účastníkem baráže by mělo být Táborsko.

Skóre otevřel Diallo, domácí však rychle srovnali

Vyškov nasadil do sestavy řadu ofenzivních hráčů, ať už šlo o navrátilce po trestu Krollise či Svobodu a Dialla. Úvod přitom skutečně nevypadal vůbec zle, když Diallo už v 7. minutě otevřel skóre a povzbudil hosty k další aktivitě. Opak byl však pravdou a Opava ještě v otevírací čtvrthodině srovnala na 1:1.

Opava rozhodla duel už v první půli

Následovaly také dvě neproměněné šance, při nichž selhal Krollis a domácí Málek. Slezany ale klopýtnutí v zakončení nemuselo příliš mrzet, protože po necelé půlhodině hry završil relativně rychlou otočku výsledku Janoščín. Slezany to vybudilo k ještě větší převaze a v závěru poločasu navýšil jejich vedení na 3:1 Yahaya.

Prohráli potřetí v řadě

I po pauze se v šancích objevovali o něco více fotbalisté Opavy, což nezměnila ani střídání na hostující straně. V závěru utkání navíc mohl SFC přidat ještě čtvrtou trefu, nepřesná střela však mířila jen na horní síť vyškovské brány. Hosté tak utrpěli už třetí porážku za sebou. Baráž však mají i tak jistou, protože Táborsko prohrálo 1:2 ve Vlašimi a Chrudim jen remizovala 1:1 v Kroměříži.

V neděli hostí Vyškov v derby Líšeň

Do konce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY chybí svěřencům trenéra Kameníka odehrát poslední dva zápasy. Ten nadcházející je čeká už tuto neděli, kdy ambiciózní tým hostí od 17 hodin v jihomoravském derby regionálního rivala z Líšně. „Nechci se dívat, jestli Vyškov hraje nebo nehraje o baráž, protože oni v baráži už jsou. My budeme v Drnovicích hrát jako v každém jiném zápasu s touhou vyhrát,“ řekl zpravodajskému portálu BRŇAN trenér Líšně Milan Valachovič.